05 / 05 / 2024

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Çip krizi, hammadde ve taşıma maliyetlerinin artışı  dünyanın genelinde otomobil fiyatlarının yükselmesini tetiklerken, Türkiye'de ise bunlara ek olarak döviz kurları ve enflasyonun eklenmesiyle otomobil fiyatlarına fahiş oranda zam geldi. Buna karşın bayilerde araç bulunamıyor.



555 BİN TL CİVARINDA

2022 yılında sıfır araç fiyatlarına yapılan zamlarla beraber eski ÖTV araç limiti çok sınırlı araç için geçerli olabilmekteydi. ÖTV muafiyet limitinin yükseltilmesiyle beraber pek çok araç, yeni limit üzerinden satın alınabiliyor. Üst limitte araç almak isteyenlerin ödeyeceği fiyat  ÖTV hariç yaklaşık olarak 555.000 TL civarında.

SIFIR ARAÇ BULUNAMIYOR

Karar Gazetesi’nin haberine göre, otomobil sektöründen gelen bilgiler, 2023’ün ilk aylarında talebin fazla olacağı yönünde. Bayilerde araç bulmak ise neredeyse imkansız hale geldi. Bu yıl araç bulma sıkıntısının devam edeceği de ifade edilenler arasında. Bu yıl içinde ayrıca otomobil fiyatlarında yaşanacak artışların, TBS muafiyetinin sunacağı faydalarının yıl ortasında azalacağı yorumları yapılıyor.

2022 ÖTV İSTİSNA TAŞIT LİSTELERİ

Tüm Renault Clio modelleri ÖTV olmaksızın satın alınabiliyor.  Örnek vermek gerekirse tüm yeni Taliant modelleri ÖTV'den muaf olurken, otomatik şanzımanlı modeller Megane Sedan JOY 1.3 TCe, Joy Comfort 1.3 TCe, Joy 1.3 TCe  modellerini de ÖTV'siz  satın almak mümkün. Style donanımı dışında, Volkswagen Polo'nun tamamı tüketim vergisi olmaksızın alınabiliyor. Golf modelinde ÖTV'siz sadece 1.0 TSI 110 PS manuel baskı ekipmanı alabiliyor. Toyota Corolla 1.5 Vision, Vision MDS ve Dream manuel şanzımanlı modeller de ÖTV’siz alınabilen araçlar arasında. or. Aynı şekilde Toyota Yaris 1.0 Vision modeli de bu modellere dahil.

  Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Yılın en sevilen buzdolabı Samsung RB50RS334SA Inox No Frost  fiyatı ne kadar? 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Blue Diamond’da pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim fırsatı! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön