30 / 04 / 2024

Raporlar fiyatlar düştü diyor ama vatandaş hala otomobil alamıyor

Raporlar fiyatlar düştü diyor ama vatandaş hala otomobil alamıyor

Otomobil piyasasında yaşanan durgunluk fiyatlara da düşüş olarak yansıdı. BETAM’ın raporuna göre satılık otomobil reel fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 8.5 düştü. Araçların ilanda kalma süresi de uzadı ama vatandaş bu fiyatlardan da otomobil alamıyor.



Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), sahibinden.com’da yayınlanan otomobil ilanlarını inceleyerek hazırladığı Otomobil Piyasası Görünümü Raporu’nu yayınladı.Rapora göre satılık otomobil reel fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 8,5; bir önceki aya göre ise yüzde 6 düştü. Otomobil cari fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 50,9 artarken, aralık ayına göre değişmedi.

Otomobillerde ortalama Ocak ayı fiyatı ise 860 bin 443 TL oldu. Otomobile olan talep ise aralık ayına kıyasla yüzde 5,6 yükseldi.

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas,  https://twitter.com/taaardu resmi X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda otomobil fiyatlarının yedi aydır düştüğünü söyledi. Vatandaşlar ise fiyatlardaki düşüşü göremediklerini belirterek 20-25 yıllık otomobillere hala 500 bin TL istendiğinden dert yandı. Kredi kısıtlamaları nedeniyle nakite dönen piyasada otomobil almak da zorlaştı.

İŞTE TARDU BARLAS’IN O PAYLAŞIMI VE VATANDAŞIN YORUMU

Fiat Egea'nın yeni fiyat listesi ağızları açık bıraktı! Hem 54 bin TL indirim hem de 12 ay 0 faizle otomobil fırsatı! 

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

500 bin TL'nin altında sıfır otomobil var mı? Güncel otomobil fiyatları nasıl?

Clio'dan bile ucuza satılan Citroen C3'te şimdi de 150 bin TL'ye 12 ay 0 faiz kampanyası başladı!

Egea'dan bile ucuz Kia Stonic'te 100 bin TL'ye 0 faiz kampanyası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön