16 / 05 / 2024

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.



"GÜBREDE DE FİYAT DÜŞECEK"
Taşpınar, tahıl üretiminde önemli bir girdi olan gübre fiyatlarında da gerileme olacağını öngördüklerini belirtti.

Türkiye'nin de dünyada yaşanan sıkıntılardan etkilendiğine işaret eden Taşpınar, ülkede bu sezonda iç tüketim ihtiyacını karşılayacak düzeyde, yaklaşık 20 milyon ton buğday üretiminin gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini söyledi. (AA)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön