29 / 04 / 2024

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.



Rusya'nın Ukrayna topraklarında başlattığı işgal girişimi sonrası dünyanın en önemli tahıl üreticisi iki ülkeden ihracat bitti. Başta Avrupa olmak üzere birçok ülke zorluk yaşarken, Türkiye'nin girişimleri ile Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 'tahıl sevkiyatı anlaşması' yapıldı.

22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan anlaşmanın ardından ilk tahıl gemisi dün Ukrayna'dan yola düştü. Razoni isimli gemi Lübnan'ın Tripoli Limanına gitmek üzere Odessa'dan harekete başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön