20 / 05 / 2024

Flaş karar! Paralı olduğu açıklanmıştı, satışı durduruldu

Flaş karar! Paralı olduğu açıklanmıştı, satışı durduruldu

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, kullanıcıların markaları ve kişileri taklit etmek için mavi tik hizmetini kötüye kullanmaları nedeniyle ücretli doğrulamaları askıya aldı.



Cuma gününden itibaren iPhone uygulaması artık sosyal medya platformu Twitter’da onaylanmış hesap için kaydolma seçeneğini göstermiyor.

Ücretli mavi tik hizmetinin hızlı bir şekilde askıya alınması, şimdilik Twitter’ın CEO’su Elon Musk'ın kullanıcılardan yeni gelir elde etme konusundaki büyük planının istediği gibi çalışmadığını gösteriyor.

Ücretli mavi tik ve abonelik hizmeti, çok sayıda kötü niyetli veya şakacı kullanıcının Twitter'da sahte hesaplar oluşturmasına ve sosyal medya platformunda daha fazla yanlış bilgi yaymasına yol açtı. Bu durum da platformda harcamalarını durdurmuş olan reklam verenler için büyük bir sorun anlamına geliyor.

Öte yandan mavi tik hizmeti için halihazırda ödeme yapmış olan bazı kullanıcılar, ücretli mavi onay rozetlerinin hesaplarından kaybolduğunu iddia ediyor. Bu duruma Elon Musk’ın nasıl bir açıklama getireceği merak ediiyor.

Ünlü milyarder Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almıştı. Satın alma sürecinde çok sayıda kriz çıkmıştı. Bunlardan en çok duyulanı Twitter’daki bot ya da spam hesap sayısının açıklanmamasıydı.

Elon Musk şirketi satın aldıktan sonra yönetimi feshetmiş ve tek başına koltuğa geçmişti.

Musk, Twitter’da birçok değişiklik yapacağının sinyalini, şirket binasına lavabo ile girerek vermişti.

Twitter’da değişimin ne olacağı bilinmediği için birçok şirket, platforma reklam vermekten vazgeçtiğini açıklamış ve bekleme moduna geçmişti.

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi

2023’te yüzde 123 zam gelecekti! Düğmeye basıldı! Trafik cezalarına indirim geliyor!

Bütün çalışanlar 1000 liralık doğal gaz yardımı alabilecek mi?


Geri Dön