22 / 05 / 2024

2023’te yüzde 123 zam gelecekti! Düğmeye basıldı! Trafik cezalarına indirim geliyor!

2023’te yüzde 123 zam gelecekti! Düğmeye basıldı! Trafik cezalarına indirim geliyor!

Yeni yılda yeniden değerleme oranının yüzde 123 olacağının açıklanmasının ardından vergi, harç ve cezalar da bu oran da artacağı belirtildi. Vatandaşlar, trafik cezalarının yüzde 123 oranında artmasına tepki gösterdi. Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu oranı düşürme yetkisini kullana



Trafik cezalarına indirim geliyor. Yeni yılda yeniden değerleme oranının yüzde 123 olarak belirlenmesinin ardından vergi, harç ve cezaların da bu oranda artacağı açıklanmıştı. Yükselen tepkiler üzerine AK Parti, yeniden değerleme oranını aşağıya çekecek formüller için düğmeye bastı. Yeni yılda yüzde 123 olarak uygulanması beklenen zam oranı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kullanıp indirim yapması gündeme geldi.

Yeni yılda vergi, harç ve cezalara gelecek yüzde 123 zam oranını vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Tepkileri dikkate alan AK Parti, trafik cezalarını düşürmek için açıklanan yeniden değerleme oranını aşağıya çekmenin yollarını aramaya başladı.

Show Haber'in haberine göre; yüzde 123 artışla birlikte ruhsatsız araç kullanmanın cezası 166 liradan 370 TL liraya, emniyet kemeri takmamanın cezası 196 liradan 436 liraya, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının cezası 427 liradan 952 liraya, kırmızı ışık ihlalinin cezası ise 427 liradan 952 liraya yükselecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YETKİSİ GENİŞLETİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkisini kullanarak daha önceki yıllarda Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) aşağıya çekmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın trafik cezalarında böyle bir yetkisi bulunmuyor.


Geri Dön