28 / 04 / 2024

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...



Florida eyaletinin Naples, Fla.'da olarak bilinen bir yarımadanın ucunda yer alan Port Royal mahallesindeki 9 dönümlük arazinin üzerine yayılan ultra lüks yerleşke, 295 milyon dolar bedelle satışa sunuldu. 

Corcoran Group'tan Leighton Candler ve Savills'ten Rory McMullen ile beraber mülkü pazarlayan Dawn McKenna'ya göre, yaklaşık 1650 metre denize kıyısı bulunan mülk, ABD'deki en yüksek fiyatlı yerleşke ve istenen fiyata satılırsa ülkedeki en pahalı konut satışı rekoruna imza atacak. 

Florida da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu mülk J. Christopher Donahue, Federated Hermes isimli şirketin sahibine ait. Tahminlere göre şirket 668,9 milyar dolarlık varlığın yönetimini gerçekleştiriyor. 

Donahue ailesi, şimdi milyonlarca dolarlık konutla dolu bir yolun sonunda üç aile konutuna sahip. 6 yatak odası ve üstü kapalı bir havuzu bulunan yaklaşık 11 bin 500 metrekarelik bir ana evle işe başlayan aile, 1990'da ikinci evi inşa etti. 5 yatak odası ve açık havuzuyla yaklaşık 5 bin 500 metrekare büyüklükte alana yayılan 2'nci konuttan sonra da 2013'te yaklaşık 5 bin 800 metrekarelik üçüncü bir ev geldi. 

Daha sonra bir açık havuz ve yaklaşık altı tekneyi barındırabilen T şeklinde bir rıhtım da ilave edildi. 

Florida da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

Söz konusu yerleşkede Donahue ailesinin ABD eski Başkanı George H.W. Bush ve Barbara Bush gibi isimleri ağırladığı da belirtildi. 

ABD'deki mevcut ev satış rekoru 2019 senesinde itadel'den Ken Griffin'in Manhattan'daki Billionaires' Row'da yaklaşık 240 milyon dolara bir çatı katını satın almasının ardından kırılmıştı. 

Casa Encantada şeklinde de bilinen bir Los Angeles mülkü geçtiğimiz sene 250 milyon dolara listelendi; şu anda fiyatı 195 milyon dolar. New York'ta yer alan ve 2022'de 250 milyon dolara listelenen bir çatı katının fiyatı da şu anda 195 milyon dolar seviyesinde. 

Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılara alternatif bir pencere açacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!


 


Geri Dön