13 / 05 / 2024

Florit Malki, annesi ve babaannesine dava açtı!

Florit Malki, annesi ve babaannesine dava açtı!

15 yıl önce öldürülen işadamı Nesim Malki'nin küçük kızı 28 yaşındaki Florit Malki, annesi ve babaannesine dava açtı



15 yıl önce öldürülen işadamı Nesim Malki'nin küçük kızı 28 yaşındaki Florit Malki, annesi ve babaannesine dava açtı. Malki, henüz 14 yaşındayken annesinin vasilik hakkını kullanarak kendisini, babaannesine 2 milyon dolar borçlandırdığını iddia ediyor.

BURSA'da 15 yıl önce öldürülen işadamı Nesim Malki'nin eşi Meri, kızları Florit ve Melitsa ile annesi Matilda Malki arasında miras kavgası çıktı. Malki'nin küçük kızı Florit Malki, annesi Meri Malki ile babaannesi Matilda Malki hakkında “vasiliği kötü kullanma” suçlamasıyla dava açtı. Florit Malki, annesini, üzerindeki vasiliği kötüye kullanarak kendisini 14 yaşındayken babaannesine 2 milyon dolar borçlandırmakla, babaannesini de hakkında haksız icra takibine geçip, hakkı olan daireleri satışa çıkarmakla suçladı. Annesinin üzerindeki vesayet hakkını lehine değil aleyhine kullandığını belirten Malki, “Medeni Kanun'a göre anlaşma geçersiz, babaanneme borçlu değilim, aleyhime yürüyen icra takibi durdurulsun” dedi.

Şirkete karşılık 2 milyon
Meri Malki, kayınvalidesi ile 13 Kasım 1996'da bir anlaşma imzaladı. Matilda Malki, Tunca Tekstil'deki hisselerini devredecek, gelininden 2 milyon dolar alacaktı. 1 milyon dolar nakit ödeyen Meri Malki, 15 Ocak ve 15 Mart 1997 vadeli toplam 2 milyon dolarlık iki senet verdi. Meri Malki ilk senedi şartsız ödemeyi taahhüt ederken, ikinci senedi, vade tarihinde kayınvalidenin banka hesabında 2 milyon dolar olması durumunda senet ödenmeyecek şartına bağladı. Melitsa anlaşma tarihinde reşit olduğu için sözleşmeye annesiyle birlikte imza koydu, Florit 14 yaşındaydı, vasisi annesi tarafından babaanneye borçlandırıldı.

İki daireyi satışa çıkardı
Matilda Malki ikinci senet ödenmeyince 2001'de gelini ve iki torununu dava etti. Mahkeme önce davayı reddetti. Yargıtay kararı bozdu, yerel mahkeme davayı kabul etti. Karar düzeltme istemiyle Yargıtay'a gönderildi. Kayınvalide Matilda Malki kararla birlikte gelini ve iki torunu aleyhine takibe geçti. Borçluların mal varlığına haciz koyuldu. Matilda Malki alacağını tahsil için gelini ve torunlarına miras kalan iki daireyi satışa çıkardı.

Cemaate kendini acındırdı
İSTANBUL Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Florit Malki annesi ve babaannesi aleyhine dava açtı. Babaannesinin, annesini Musevi Cemaati'ne şikayet ettiğini belirterek şunları söyledi: “Babam öldükten sonra, babaannem hakkı olmadığı halde, babamın terekesi üzerinde hak iddia etti. Musevi Cemaati içinde annemin onun hakkını yediğinden, sokağa atıldığından, parası olmadığından sızlandı. Yine cemaat toplantılarında sahte sinir krizleri geçirip abartılı bayılma sahneleri düzenledi. Annem de cemaatin baskısından kurtulmak için babaanneme 2 milyon dolar ödedi, senet verdi. Borçlu olmadığımın tespitine, icra yoluyla satışın durdurulmasına karar verilsin.”
Ali DAĞLAR/Hürriyet


Geri Dön