27 / 04 / 2024

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 



Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Foça’da 1/5000’lik planlar onay aşamasına geldi, artık sıra 1/1000’lik planların oldu. Onaylanacak planların ardından Koruma Amaçlı İmar Planı Foça’ya hayat öpücüğü sağlayacak. İmar Planı eksikliğiyle bekleyen birçok yenilik kolayca yürürlüğe alınacak. 

Başkan Fatih Gürbüz, “Foça Belediyesi ve ilgili kurumlar tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı, koruyarak geliştirme ilkesinde buluştuğumuz önemli bir çalışmadır. Bu amaca yönelik birlikte emek verdiğimiz iktidar-muhalefet tüm meclis üyelerine, Foça Kazı Başkanlığı’na,  İzmir  2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne; çalışmaları destekleyen ve onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve tüm Foçalılara teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Neler yapılacak?

Foça Koruma Amaçlı İmar Planı ile, UNESCO kültür mirası listesine başvuru yapılacak. 30 yıldır çözülemeyen uygulama sorunları çözüme kavuşacak. Tarih turizmi canlanacak ve deniz turizmi ile bütünleşecek. Old Town Projesi geliştirilecek. Engelsiz kent projesi uygulamaya alınacak. Özel Proje alanları hazırlanacak. Meydan düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Arkeoparklar yapılacak. Kazı evi, müze ve atölyeler yapılacak. Kıyı alanları düzenlenecek. Otopark ve trafik sorunu çözüme kavuşacak. Yayalaştırma çalışmaları bitirilecek.

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!


Geri Dön