10 / 10 / 2024

Folkart İnşaat körfezin dalgalarını konseptine taşıdı!

Folkart İnşaat körfezin dalgalarını konseptine taşıdı!

Kurulduğu günden bu yana İzmirde gerçekleştirdiği projelerde uyguladıkları mimari  yaklaşımlar ile dikkat çeken Folkart Yapı, 200 metre yükselecek Folkart Towers projesini  gerçekleştiriyor




Kurulduğu günden bu yana  İzmir  de gerçekleştirdiği projelerde uyguladıkları mimari  yaklaşımlar ile dikkat çeken Folkart Yapı , yurtdışından ödüllere sahip olan Narlıdere ve Mavişehir projeleri nden sonra Bayraklıda,  200 metre yükselecek Folkart Towers projesini  gerçekleştiriyor. 130  milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşen Folkart Towers, 40ar katlı iki bloktan oluş uyor.

Bu fikirle hareket ettiklerinde İzmirde nitelikli ofis eksikliğin i fark ettiklerini dile getiren  Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Bayraklı bölgesinin yeni kent merkezi olarak planlanmasıyla  iş ve ofis ihtiyacının yükseleceğin kaydetti. Sancak, önümüzdeki on yıl içerisinde Bayraklı nın, İstanbulun Leventi  ve Maslakı eşdeğerinde bir yer halini alaca ğını belirtti.

Günümüzün şartları göz önünde bulundurulduğunda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yüksek yapıya geçiş bir zaruret haline gel diğini söyleyen Sancak, bu yapılar avantajları ve çevreye yaptıkları olumlu etki ile yatay yapılanmaya göre oldukça öne çık tıklarını söyledi. Folkart Towers ın konut, ofis ve ticaret birimlerinden oluşan çoklu kullanım içeren bir yapı olarak tasarlan dığını kaydeden Sancak, Yapının oluşumunda İzmirlilere İzmiri farklı açılardan göstermek, kentin karakterine ve modern yapısına uygun, mimarisiyle kentin simgesi olabilecek, modern teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak maksimum konforu ve güvenliği barındıracak bir proje yaratmak  istedik dedi.

Bu ikiz kuleler ile yapının mimari formunun oluşumundaki temel referans  olarak panoramik körfez manzarasını esas aldıklarını söyleyen Sancak, yapıyı oluşturan tüm birimler in bu görsel kaliteden istifade edecek şekilde planlan dığının altını çizdi. Firma olarak doğaya ve çevreye saygılı projeler geliştirmeyi öncelikli  olarak hedefle diklerini belirten Sancak, Projelerimizin yerel kültürel değerlere ve çevreye uygun olması ilkesiyle proje üretmeye ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.  Hali hazırda şu an İstanbulda kendi grup firmalarımızdan Pharmactive İlaç firmasının İlaç üretim fabrikasını inşa etmekteyiz. Aynı zamanda gerek yurt dışı ve gerekse yurt içinde proje ve yatırım arayışlarımız da devam etmektedir diyerek sözlerini bitirdi.


Geri Dön