29 / 04 / 2024

Ford Otosan’dan büyük başarı! Küresel otomotiv sektöründe zirveye oturdu!

Ford Otosan’dan büyük başarı! Küresel otomotiv sektöründe zirveye oturdu!

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Ford Otosan’ın dünya devi olarak adlandırılan 46 otomotiv şirketi arasında yüzde 106 performans göstererek zirveye çıktığı açıklandı.



Türkiye’nin otomotiv sektöründeki devi Ford Otosan’ın, ülke sınırları haricinde uluslararası bir başarıya da imza attığı ortaya çıktı.

Ford Otosan’dan büyük başarı! Küresel otomotiv sektöründe zirveye oturdu!

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre Ford Otosan, market büyüklüğü 5 milyar dolardan fazla olan otomotiv şirketleri arasında ilk sırada yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Koç Holding ile Amerika Birleşik Devletleri merkezli dünya devi Ford’un ortaklığındaki Ford Otosan, 46 küresel dev şirket arasında zirveye oturdu.

Pandemiyle başgösteren çip krizi ve tedarik zincirindeki bozulmalarla eski performansında olmayan ve ihracatta da liderliği kaptıran Türk otomotiv sektöründen sevindirici bir haber daha geldi.

Dünya yazarı Kerim Ülker, küresel çapta 5 milyar dolardan fazla market büyüklüğüne sahip otomotiv şirketlerinin bulunduğu analizde, Ford Otosan’ın yüzde 106 performans ile ilk sıraya yerleştiğini yazdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön