15 / 09 / 2024

Forum İstanbul altın madalya kazandı

Forum İstanbul altın madalya kazandı

Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği'nin 2010 Solal Ödülleri töreninde Forum İstanbul ve Beylikdüzü Migros altın madalya kazandı




Portekiz'in başkenti Lizbon kentinde gerçekleştirilen ve yılda bir kez tüm perakende sektörünü bir araya getiren Avrupa Pazarlama Konferansı'nın son günü yapılan ödül töreninde Beylikdüzü Migros ve Forum İstanbul 'Halkla İlişkiler' kategorisinde altın madalya kazandı. Beylikdüzü Alışveriş Merkezi'nin 2009 yılında gerçekleştirdiği 'Su altında 10 Gün 10 Gece' adlı etkinlikte, Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı dalgıç Cem Karabay, su altında en fazla kalma rekoru kırmak için özel bir akvaryumun içine girmişti. Alışveriş merkezi içinde kurulan akvaryuma giren Karabay, 135 saat 2 dakika 19 saniye suyun altında yaşayarak rekoru kırmıştı. Multi Development International'ın Bayrampaşa'daki Forum İstanbul adlı AVM'sinde gerçekleştirdiği 'Tag Istanbul / İstanbul bir Tuval Olursa' lansmanınsa, aralarında Bedri Baykam, Tan Sağtürk, Ara Güler'in de yer aldığı birçok sanatçının eserleri lazer yardımıyla Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı gibi tarihi mekanlarına yansıtılmıştı.

17 AVM'YE ULAŞACAĞIZ
Ödül töreni öncesinde gazetecinin sorularını yanıtlayan Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, Türkiye çapında 8 alışveriş merkezleri olduğunu ve Türkiye'deki AVM sayısını 5 yıl içinde 17'ye çıkaracaklarını söyledi. Belgü firmanın Türkiye'ye yatırım yaptığı tarihten itibaren her yıl büyüdüğünü kaydetti.

2 milyar euroluk varlığı halka açacak
Multi Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Hans Van Veggel de, Türkiye'ye 1.2 milyar dolar daha yatırım planladıklarını belirtti. Veggel, şirketi yatırım ve geliştirme diye ikiye ayırdıklarını, kısa bir süre içinde şirketin gayrimenkul tarafında 1.5 - 2 milyar euroluk varlığı İMKB'ye açacaklarını yineledi.
Sabah/Bilge Eser


Geri Dön