27 / 04 / 2024

Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!

Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!

Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum'da neler var? Forum İstanbul akvaryum giriş ücreti 2014 yılında kaç TL? Turkuazoo Akvaryum bilet fiyatı, yıllık üyelik aidatı kaç TL? Turkuazoo Aquarium'a nasıl gidilir? İşte Turkuazoo Akvaryum hakkındaki tüm detaylar…



Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!


Turkuazoo Akvaryum, İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul alışveriş merkezinde 22 Ekim 2009’da kapılarını açtı. 


Avrupa’nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olarak hizmete giren Forum İstanbul’da 8 bin metrekarelik bir alana kurulu Turkuazoo Aquarium’da akvaryumun içinden geçen 80 metre uzunluğundaki akrilik sualtı tüneli ile balıklarla yüzüyormuş  gibi bir gezinti imkânı sunuluyor. Turkuazoo’da ziyaretçiler; 270 derecelik su altı görüş açısına sahip gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleme fırsatı yakalıyor.


Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo 2015 giriş ücreti! TIKLAYIN


Vatozlar, nemolar, köpekbalıkları gibi birbirinden farklı temalar işlenmiş, biri ana tank olmak üzere toplam 43 adet canlı sergi akvaryumunda, dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen 10 bini aşkın deniz canlısını barındıran Turkazoo’da okyanuslar, denizler ve tatlı sular hakkında eğlenerek bilgi sahibi olmak mümkün.

Turkuazoo’da ziyaretçi rehberleri, su ürünleri mühendisleri, dalgıçlar, biologlar ve yönetim kadrosu olmak üzere 50’nin üzerinde kişi görev yapıyor.


Akvaryumun en büyük tankı olan ve 5,5 milyon litre su ile dolu Ana Tankın derinliği 4,5 metre olup, su sıcaklığı 24-25 o C’dir. 5,5 cm kalınlığındaki akriliğin içbükey yapısından dolayı canlılar olduğundan 1/3 oranında daha küçük görülmektedir.


Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!




Turkuazoo Akvaryum’daki canlı türleri ve sayısı!


Turkuvaz Akvaryum’da 10 bini aşkın deniz canlısı yaşıyor. Ziyaretçiler, şu canlıları görebiliyor: 


Okçu balıkları, 7 farklı tür köpekbalığı, mavi kanlı at nalı yengeçleri, palyaço balıkları ve doriler, öpüşen guramiler, aslan balıkları, zehirli inek balıkları ve balon balıkları, zehirli mürenler, leopar desenli vatoslar ve köpek balığı yumurtaları, Arapayma balığı, denizatı, deniz yıldızı, ahtapotlar, bebek köpekbalıkları, etçil tatlısu kaplumbağası Mata mataları, piranalar, dev orfozlar, Amazonlar’dan gelen dev tatlı su balıkları, Kaplan Köpekbalığı ve Boğa Köpekbalığı, Kum Kaplanı Köpekbalığı ve Siyah Yüzgeçli Köpekbalığı… 



Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!




Turkuazoo Akvaryum’daki tematik bölümler!


Yağmur ormanları, falezler, Karadeniz, dokunma havuzu, Akdeniz, tehlikeli ve esrarengiz, limanlar ve iskeleler, ana tank ve sualtı tüneli, Büyük Mercan Resifi, Hint Pasifik Resifi ve Keşif Bölgesi…



Turkuazoo Akvaryum’da günlük aktiviteler!


Balık Besleme seansları: Hafta içleri günde 3 defa, hafta sonları ise saatte bir Tünel'de dalgıçlar tarafından balık besleme seansları düzenleniyor. Salı ve Cumartesi günleri ise köpekbalıklarının dalgıçlar tarafından elle beslenmesini izlenebiliyor.



Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!



Köpekbalığı besleme saatleri: Salı ve Cumartesi günleri 15:30’da sualtı tünelinde.

Vatoz besleme saatleri: Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 14:00’da sualtı tünelinde.

Balık besleme saatleri: Hafta içi 12:00, 14:00 ve 16:00 saatlerinde, hafta sonu ve resmi tatillerde ise 11:00’de başlayıp 19:00’a kadar her 60 dakikada bir sualtı tünelinde.


Dalgıç Şovu Sualtı Penceresi: Gün içinde belli aralıklarla dalgıçlar tarafından balıklarla birlikte gerçekleştirilen gösteri sunuluyor.


Dalgıç şovu saatleri: Haftaiçi 10:40’da başlayıp 18:40’a kadar her 60 dakikada bir ve 19:10’da, hafta sonu ise, 11:40 - 17:40 arası her 30 dakikada bir, 18:40 ve 19:10’da Sualtı Penceresi’nde.


Yüz Boyama: Çocuklar, alerji yapmayan özel boyalar ile yüzlerine birbirinden değişik deniz canlısının resmini çizdirebilir, gezilerini daha eğlenceli kılabilirler.


Köpekbalığı Dalışı: Eğitmenler eşliğinde haftaiçi ve haftasonu saat 10:00 – 18:00 arasında yapılan dalış programlarına 14 yaş ve üzeri dalışa engel herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan herkes katılabiliyor.


Dalış programına katılmak isteyenlerde dalış tecrübesi aranmıyor. Dalış yapacak kişilere dalış öncesinde eğitmenler tarafından regülatörden nefes alma, kulak eşitleme, uygun palet vurma, sualtı işaretleri gibi teknik brifing ve su içinde su içi yeterlilik eğitimleri verilmekle birlikte dalış giysi ve ekipmanları da Turkuazoo tarafından temin ediliyor. Dalış tecrübesi olan katılımcılara ise akvaryumda bulunan türler hakkında genel birlgilendirme yapılıyor. 


Dalış sonrasında katılımcılara "Turkuazoo katılım belgesi" veriliyor.


Köpek Balıklarıyla Gece Yatısı: İlköğretim okulları ve liselere yönelik eğitim programında öğrenciler, bütün bir geceyi köpekbalıkları, dev vatozlar ve 10.000’in üzerinde balığın arasında uyku tulumları ile kamp yaparak geçiriyorlar. Turkuazoo Köpekbalıklarıyla Gece Yatısı Sertifikası alıyorlar.



Turkuazoo Akvaryum çalışma saatleri!  


Hafta içi: 10:00 - 20:00 

Hafta sonu ve tatil günleri: 10:00 - 20:00 

Akvaryuma son girişler kapanış saatinden 45 dakika öncedir.



Turkuazoo Akvaryum giriş ücretleri!


Köpekbalıkları Dalışları: Tek kişilik ücret KDV dahil 250,00-TL

Haftaiçi ve haftasonu saat 10:00 – 18:00 saatleri arasında yapılmaktadır.


Turkuazoo'yu ziyaret etmek için biletler akvaryumun kapısındaki satış masalarından veya MyBilet.com sitesi üzerinden temin edilebilir. Tüm kredi kartları geçerlidir.



Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!




Bilet Fiyatları şöyle;


0 - 3 Yaş: Ücretsiz 


3+ - 16 Yaş: 24,00-TL 


Öğrenci: 24,00-TL 


Öğretmen: 24,00-TL 


65 Yaş Üzeri: 24,00-TL 


Engelli: 24,00-TL


Yetişkin: 32,00-TL 


2 Çocuklu Aile Paketi: 96,00-TL    (16 yaşına kadar çocuklu aileler için geçerlidir.) 


Aile paketinde her ek çocuk için: 20,00-TL *      (* 16 yaşa kadar)


NOT: Diğer indirimler ve kampanyalarla birleştirilemez.


Bilgi Broşürü: 3,-TL


16 yaşından büyük çocuklu ailelerde aile indirimi uygulanmamaktadır.  Yaş kontrolü için kimlik doğrulaması istenebilir.  Listede belirtilen indirimler dışında herhangi bir indirim söz konusu değildir. 



Turquazoo Akvaryum yıllık üyelik! 


Üyelik avantajları şunlar


Turkuazoo’yu yıl boyu sınırsız gezme imkanı,


Köpekbalıkları ile dalış programında %10 indirim,


Hediyelik eşya mağazasında 10% indirim,


Turkuazoo etkinlikleri hakkında önceden bilgilendirilme fırsatı,


Ailenizin diğer fertleri için alacağınız yıllık üyelik kartlarına %15 indirim fırsatı



Yıllık üyelik kart fiyatları şöyle;


Yetişkin üyelik kartı: 85 TL,


Çocuk üyelik kartı: 65 TL,


Her ilave kart için %15 indirim,



Üyelik koşulları ise şöyle; 


Yıllık üyelik kartı, alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerlidir.


Üyelik kartı tek kişiliktir.


Üyelik kartı başkasına devredilemez veya satılamaz.


Üyelik kartı karşılığında Turkuazoo’dan nakit para talep edilemez.


Üyelik kartı yalnızca kart sahibi tarafından kullanılabilir. 



Turkuazoo Akvaryum ulaşım ve iletişim bilgileri!


Turkuazoo, Forum İstanbul AVM Bayrampaşa'da. 



Forum İstanbul Turkuazoo Akvaryum giriş ücreti 2014!



Turkuazoo yol tarifi:


Arabayla -  TEM otoyolundan "Hal- Otogar" çıkışını alıp "Kuru Gıda Hali- Otogar" istikametini takip edebilirsiniz. E5 otoyolundan "Otogar" çıkışını alıp "Karteltepe-Yıldırım-Kocatepe" istikametini takip edebilirsiniz. 


Otobüsle -  Kartaltepe’den geçen 32(Cevatpaşa-Eminönü), 32A(Cevatpaşa-Beyazıt) ve 32T(Cevatpaşa-Taksim) numaralı İETT otobüslerinden faydalanabilirsiniz. 


Metroyla -  Atatürk Havalimanı- Aksaray hattında hizmet veren metronun Kocatepe durağından alışveriş merkezi içine direkt giriş sağlanabilmektedir. 


Metrobüsle -  Anadolu yakasından gelecek ziyaretçiler, Metrobüs ile Merter’e gelerek, Atatürk Havalimanı- Aksaray hattında hizmet veren metroya aktarma yaparak Turkuazoo’ya ulaşabilirler.


Turkuazoo/İstanbul Sualtı Dünyası Turizm Tic.A.Ş.


Adres: Forum İstanbul, No:5/5 Kocatepe Mah. Paşa Cad.34045, Bayrampaşa, İstanbul 


Turkuazoo Bilgi Hattı: 0212 640 27 40


İletişim Telefonu: 0212 640 20 15


Web: www.turkuazoo.com


Geri Dön