01 / 05 / 2024

Frankfurt’taki okul binaları bakımsızlıktan dökülüyor!

Frankfurt’taki okul binaları bakımsızlıktan dökülüyor!

Almanya'nın Frankfurt şehrindeki okullarda tadilat ve genişletme ihtiyacı had safhada. Okul yönetimleri artan öğrenci sayısı için binaların yetersiz ve bakımsız olduğunu söylüyor. Sorunların çözümü için 900 milyon Euro gerekiyor....



Almanya’nın Frankfurt şehrindeki okul yönetimleri binaların dar ve bakımsız olduğundan dert yanıyor. Franfurter Neue Presse adlı bölgesel gazeteye konuşan pek çok okul idarecisi şehir yönetiminden acilen sorunlara el atmasını bekliyor.


Şehrin Sosyal Demokrat Partili (SPD) yönetimine seslenen idareciler, artan öğrenci sayısına yönelik ek binaların yapılmasını ve eski binalarda baş gösteren tadilat ihtiyacının da bir an önce giderilmesini istiyor.


SPD teşkilatı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, şehirdeki okulların tamirat ve genişletme çalışmaları için 900 milyon Euro’ya ihtiyaç bulunuyor.


SPD şehir teşkilatı başkanı Mike Josef, gelecek yılki bütçede bu miktarın göz önünde bulundurulacağını açıkladı.


Bu paranın 120 milyon Euro’su tam gün okul uygulamasına, 330 milyon Euro’su tamiratlara harcanacak. Ancak bu paranın nereden temin edileceğine dair herhangi bir bilgi yok.


Okul idarecileri aynı zamanda şehir yönetimiyle iletişim kuramamaktan şikayetçi. Bazı yöneticiler, okullarda kendilerinden habersiz tamirat işlerinin yapıldığını anlatıyor. Hesapsız ve plansız girişimlerle halkın parasının israf edildiğine dikkat çekiyorlar.


Zaman Gazetesi


Geri Dön