04 / 05 / 2024

Fransa'da 1 Euro'ya satılık ev! Sadece iki şart aranıyor!

Fransa'da 1 Euro'ya satılık ev! Sadece iki şart aranıyor!

Fransa’nın Saint-Amand-Montrond kasabasında yer alan iki katlı bir ev 1 sadece 1 Euro'ya satılıyor. Fakat söz konusu evi satın alan kişinin 136 bin dolarlık tadilat masrafının yanı sıra kasabada yaşamayı da kabul etmesi gerekiyor.



Birkaç senedir dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerin terk edilmiş ya da harabe durumundaki mülkleri yaklaşık olarak 1 dolar gibi sembolik bir fiyata satması oldukça popüler oldu. Söz konusu bu uygulamanın amacı, alıcıları çekmek ve azalan nüfusları tersine çevirmeye de yardımcı olmak. İtalya'daki kasabalar bunu birkaç defa yaptı. CNBC’de yer alan habere göre şimdi de Fransa'daki küçük bir kasaba kendi 1 dolarlık konut programının 2. turuna başlıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Fransa'nın Saint-Amand-Montrond kasabası, 77 metrekarelik bir konutu 1 euro ya da 1.07 dolara satıyor. Bu iki yatak odası ve bir buçuk banyosu bulunan iki katlı konut bir avlu ve garaj da içeriyor.

Avrupa'daki diğer bazı anlaşmalarda paylaşıldığı gibi, bu konutun da ciddi bir tadilata ihtiyacı var. 12 senedir içinde hayat olmayan evin yenileme maliyetinin yaklaşık olarak 136 bin 180 dolar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Söz konusu ev ile ilgilenenlerin Saint-Amand-Montrond'a taşınmayı da göze alması gerekiyor. Quest France’ın haberine göre, yaklaşık olarak 9 bin kişilik kasabanın Şehir Planlama Başkan Yardımcısı Francis Blondieau, konutun yeni sahibini "Saint-Amand-Montrond'da bir yaşam planı olan ve gerçekten oraya yerleşmek isteyen ciddi bir aday" olmasını bekliyor.

Fransa da 1 Euro ya satılık ev! Sadece iki şart aranıyor!

Francis Blondieau, "Söz konusu bu sistem, eski yapıların yenilenmesini teşvik etmeyi, boş konut sayısını azaltmayı ve her şeyden de önce kent merkezini canlandırmayı hedefliyor" diye konuştu.

1 Euro'luk konut için başvurular 1 Nisan 2024 tarihinde açıldı ve 15 Haziran 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyenlerin başvuru paketlerinde yenileme planlarını ve finansmanla ilgili ayrıntılı bilgileri de paylaşmaları da gerekiyor.

Blondieau her ne kadar zorunlu olmasa da başvurularla beraber söz konusu mülkün planını detaylandıran bir ön yazı göndermeyi önerdiğini dile getirdi. 

Başvurulara göre, mülkü 2. bir konut yapmak ya da kiralamak isteyen herkes reddedilecek. Kasaba yönetimi konutu alacak kişinin konutta en az 10 yıl yaşamasını istiyor.

Blondieau konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Amaç mülkün yeni sahibinin kasaba yaşamına katılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Potansiyel alıcıların 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren mülkü ziyaret edebileceği belirtilirken, ayrıca bundan sonra, kasaba Eylül ayına kadar yeni konut sahibini seçmeyi ve 2025 yılının Ocak ayında da tapuları imzalamayı umuyor.

Tapu imzalandıktan sonra, tadilatların beş ay içerisinde başlaması ve 2028 yılının Temmuz ayına kadar da tamamlanması gerekiyor.

Hindistan'daki evleri aratmıyor! Arnavutköy'deki yarım bina tehlike saçıyor...

Vergi zamları enflasyon düşük çıksın diye 1 Temmuz'dan sonra yapılacak: Emekli, memur maaş zammı da düşük olacak!

Altın alalım mı, satalım mı? İslam Memiş rakam verdi! Gram altının geleceği seviye netleşti!


Geri Dön