29 / 04 / 2024

Fransa'daki Villa Les Cedres'in fiyatı 415 milyon dolara düştü!

Fransa'daki Villa Les Cedres'in fiyatı 415 milyon dolara düştü!

Dünyanın en pahalı evi Villa Les Cedres, bir türlü satılamayınca fiyatı düştü. 1.1 milyar dolara satışa çıkan malikane şimdi ise  415 milyon dolara satılıyor..



Monaco yakınlarında yer alan Villa Les Cedres daha önce 1.1 milyar dolara satışa çıkmıştı. Bir türlü satılamayan lük malikane yeniden satışa çıktı. Villa Les Cedres'ın yeni fiyatı ise 415 milyon dolar...


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 10 odalı dünyanın en pahalı malikanesi Villa Les Cedres'in fiyatı satılamayınca düştü. İndirimli olarak yeniden satışa sunlan malikane Nice ve Monaco'nun tam ortasında, Fransız Rivierası'nın eşsiz güzelliği içinde yer alıyor. 


1902 yılında Belçika Kralı II. Leopold tarafından yaptırılan Villa Les Cedres'i Suzanne Marnier Lapostolle satmaya karar verdi. 


Dünyanın en zengin listesinnin başında yer alan Zara'nın sahibi Amancio Ortega malikane talip oldu ancak bu rakam Ortega'yı vazgeçirdi. 


Villada daha önce bir çok ünlü isim konakları. Konaklayan isimler arasında Elizabeth Taylor, Charlie Chaplin, Richard Burton, Monaco Prensi Rainier bulunuyor. 


Villa Les Cedres, İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber, ABD teknoloji devi Microsoft'un kurucularından Paul Allen ile Angelina Jolie ile komşu... Angelina Jolie daha önce bu villa için "Hayran olduğum villa" şeklinde yorum yapmıştı...


Villa Les Cedres'in özellikleri

  1. 10 oda, balo salonu 
  2.  50 metrelik olimpik havuz
  3.  35 dönümlük botanik bahçe 
  4.  15 bin bitki çeşidi
  5.  Kış bahçesi, şapel 
  6.  30 at için ahır
  7.  Fransız çizgisini yanıstan mobilyalar 
  8.  Çok değerli sanat eserleri..

 


Geri Dön