03 / 05 / 2024

FTX`in avukatlarından 5 milyar dolar açıklaması!

FTX`in avukatlarından 5 milyar dolar açıklaması!

Kripto para borsası FTX'in avukatları, şirketin nakit ve dijital olmak üzere 5 milyar doların üzerinde likit varlığının geri alındığını bildirdi.



Kasım ayında iflas davasına giren FTX, bugün Delaware iflas mahkemesinde yargılanıyor.

Duruşmada şirketin avukatları, alacaklılara olan borçları kapatmak için nakit ve dijital varlıklar da dahil olmak üzere 5 milyar dolardan fazla likit varlığın FTX'ten geri alındığını açıkladı.

Avukatlar, Sam Bankman-Fried'in kurucu ortağı FTX'in iflas etmesinden sonra müşteri kayıplarının boyutunun hala bilinmediğini söylüyor.

Bankman-Fried, "dolandırıcılık" suçlamalarını reddetmişti

FTX, rakibi, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile yaşadığı sorunların ardından geçen yıl Kasım ayı başlarında likidite ile mücadele etmeye başladı. FTX'in 11 Kasım 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas işlemlerine girdiği ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried'in de istifa ettiği açıklandı. Sam Bankman-Fried, Amerika Birleşik Devletleri tarafından açılan suçlamaların ardından 12 Aralık 2022'de Bahamalar'da tutuklandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde federal savcılar, Bankman-Fried'i dolandırıcılık, mali yasa ihlalleri ve kara para aklama dahil olmak üzere çeşitli suçlardan itham ettiler.

21 Aralık 2022'de ABD'ye iade edilen Bankman-Fried, 250 milyon dolarlık kefaletiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 Ocak'ta New York Güney Bölge Mahkemesinde yaptığı savunmada Bankman-Fried, aleyhindeki bir "dolandırıcılık iddiasını" reddetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön