02 / 05 / 2024

Fuar Evlendirme Dairesi baştan aşağı yenileniyor!

Fuar Evlendirme Dairesi baştan aşağı yenileniyor!

İzmirlilerin anılarında özel bir yere sahip olan Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi baştan aşağı yenileniyor. İzmir’in en çok tercih edilen nikah salonlarının başında gelen Fuar Nikah Salonu tadilat çalışmaları bittiğinde yepyeni bir görünüme kavuşacak.




İzmirlilerin anılarında özel bir yere sahip olan Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi baştan aşağı yenileniyor.  İzmir’in en çok tercih edilen nikah salonlarının başında gelen Fuar Nikah Salonu tadilat çalışmaları bittiğinde yepyeni bir görünüme kavuşacak.


Konak Belediyesi’nce başlatılan tadilat çalışmaları kapsamında Kültüprak Fuar Evlendirme Dairesi’nin çatısından yer döşemesine, koltuklarından gelin odasına kadar her yeri itinalı bir şekilde elden geçiriliyor. Bugüne kadar yüz binlerce evlilik törenine ev sahipliği yapan nikah salonunun sahnesi göz seviyesine daha uygun hale gelecek şekilde alçaltıldı ve daha estetik bir görünüm sağlandı. Bina iç ve dış cehpe boyası yapılarak yepyeni bir görünüme kavuşturulan salonun pencereleri de değiştirildi. Görsellik ön planda tutularak pencere önlerine de rengarenk çiçekler dikildi.

ENGELLİ ERİŞEBİLİRLİĞİ SAĞLANDI

Yıllardır çiftlerin en mutlu anına tanıklık eden nikah salonunun gelin odası da tadilat çalışmalarında unutulmadı. Çiftlerin birbirlerine bir ömür boyu ‘Evet’ demeden önce konuklarını bekledikleri oda adeta baştan yaratıldı. Tadilatlar kapsamında salonun giriş çıkışlarda var olan engelli rampaları nikah salonun iç bölümlerine de uygulandı. Yer döşemeleri ses yankılanmasını önleyecek şekilde akustik ses düzenine göre yenilendi. Bina önü ve içindeki mermerler temizlenerek parlatıldı. Tuvaletler bakıma alınırken, salona bir engelli tuvaleti ve çocuk bakım odası da eklendi. Sona yaklaşılan çalışmalar kapsamında salonun izleyici koltukları da değiştirilecek. Yeni koltuklar ortamı daha ferah gösterecek şekilde yeniden döşenecek.

YENİ YÜZÜYLE MART’TA KAPILARINI AÇACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çatı izolasyonuyla başlayan tadilat çalışmalarında hızla ilerleme kaydedildiğini ve Mart ayı ortalarından itibaren nikah salonunun tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacağını söyledi. İzmir’in merkezinde binlerce tescilli ağaçla kaplı Kültürpark içinde yer alan nikah salonunu kentin en gözde ve en çok tercih edilen nikah salonları arasında yer aldığını belirten Pekdaş, “Ekiplerimizce yürütülen tadilat çalışmaları sırasında seyrek de olsa nikahlar yine kıyıldı ama Mart ayı ortasında tüm çalışmalar bitecek. Düzenlemeler bittiğinde de daha modern ve şık bir salonla evlenmek isteyen çiftlerimize hizmet vereceğiz” dedi.




Konak Belediyesi



Geri Dön