05 / 05 / 2024

Furnishare ile fazla eşyalar satılıyor!

Furnishare ile fazla eşyalar satılıyor!

4 yıl önce yaşadığı eşya taşıma sorunundan yola çıkan Alpay Koraltürk, Furnishare.com'u kurdu. Furnishare.com, ikinci el mobilyaları ev sahiplerinin evinden alıp, temizleyip ve satışını gerçekleştiriyor.



4 yıl önce kız arkadaşıyla evlenmek için ABD’ye giden Alpay Koraltürk, çok ilginç bir sorun yaşıyor. Koraltürk, yaşadığı bu durum sonrası ikinci el mobilyaları kullanıcıların evinden alan, temizleyen ve satan bir platform kurdu.  New York’ta Furnishare.com girişimini kuran Koraltürk, sitesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

100 milyar dolarlık market payı

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Koraltürk, “Her şeyi bırakıp Gram Games’in kuruluşu için Türkiye’ye dönmüştüm. Bu yüzden taşınma ve ev döşeyip boşaltma konusunda oldukça deneyimliydim. Eşim ve ben çevreci insanlarız ve gerekmediği taktirde üretim ve israfa karşıyız. Hem bu nedenle, hem de tasarruf etmek amacıyla iyi kalite kullanılmış eşya almaya karar verdik. O sırada mevcut bulunan birkaç şirketle kötü deneyimler yaşadıktan sonra vazgeçip her şeyi sıfırdan aldık. O deneyim bana daha önceki taşınma anılarımı hatırlattı ve bu soruna daha iyi bir çözüm olması gerektiğine inandırttı. Hızlı bir araştırma sonucunda Amerika’daki en büyük atık kategorisinin mobilya olduğunu gördüm. 100 milyar dolardan büyük bir market payı olan bu markete girme kararı verdim” şeklinde konuştu.

Sistemin nasıl çalıştığını anlatan Koraltürk, ''İyi kalitede ve iyi durumda olan mobilyaları ücretsiz alıp sizin için satmamız amacıyla sitemizden bize başvuru yapabiliyor. Süreç oldukça basit ve sadece bir kaç dakika alıyor. Ürünler ekibimiz tarafından internet üzerinden inceleniyor ve bir gün içerisinde size cevap dönüyoruz. Onaylanan ürünler satıcının istediği tarihte ekibimiz tarafından evlerinde tekrar incelenip teslim alınıyor. Sonrasında ürünler depomuzda temizlik ve fotoğraf işleminden geçtikten sonra sitemizde satışa sunuluyor. Fiyatlandırma sistemimiz tarafından ürün detaylarına göre tamamen otomatik bir şekilde yapılıyor ve her gün fiyat indirimi arttırılıyor. Satış olduğunda ise ürünleri yine ekibimiz hızlıca teslim ediyor ve kazanılan para satıcıyla paylaşılıyor” dedi.

Bugüne kadar 4 milyon dolarlık yatırım aldıklarını söyleyen Koraltürk, “Yatırımcılarımız arasında Casper, Warby Parker gibi başarılı startuplara erken yatırım yapmış Lerer Hippeau dahil üç adet Venture Capital şirketi bulunuyor. Bunların yanı sıra Türkiye’den de güçlü bir melek yatırımcı kadromuz bulunuyor. Kaan Karamancı, Haluk Emiroğlu, Nevzat Aydın, Hakan Baş, Fırat İşbecer, Cem Tüfekçi bunlardan birkaçı” açıklamasında bulundu.

21. yüzyılın mobilya çözümü olacağız

Önümüzdeki yıllarda büyük yatırım almayı hedeflediklerini açıklayan Koraltürk, “ABD’de yeni pazarlara açılma planı yapıyoruz. Amacımız 21. yüzyılın mobilya çözümü olmak. İnsanlar gitgide daha sık iş değiştirip taşınıyor ve buna doğru şekilde kolaylık sunulmadığı için çok büyük bir ziyan ve çevre kirliliği söz konusu. Hem çevreci, hem kolay, hem tasarruf sağlayan, hem de insanlara hayallerindeki evi uygun bir fiyata sunan şirket olmak istiyoruz” dedi.


Geri Dön