06 / 05 / 2024

G Balık Restoran'ın Kazakistan şubesi açılıyor!

G Balık Restoran'ın Kazakistan şubesi açılıyor!

Taha Altaylı: Bugüne kadar farklı sektörlerde birer dünya markası haline gelmiş şirketlerle Kazakistan ve Türkiye'de ortaklıklar yaptık. Dünya markası haline gelmiş olan Reina grubu içerisindeki G Balık'ı Kazakistan'a taşımaya karar verdik.



Kazakistan'ın en önemli işadamlarından TA Group'un sahibi olan Tahaa Altaylı, Reina'ya ait Suada'daki G Balıkçı'yı Kazakistan'a götürüyor. Yıllık cirosu 1 milyar dolara yaklaşan TA Group'un sahibi olan Altaylı, Kazakistan'ın en büyük inşaat firmalarından biri sadece inşaat değil enerji, finans, hazır beton, eğitim, sinema sektöründe hem Kazakistan'da hem Türkiye'de faaliyet gösteriyor. G Balık Reina'nın ait bir işletme. Peki Reina ile TA Group Kazakistan'da ortak bir balık restoranı açmaya nasıl karar verdiler? Taha Altaylı, Chocolate kafelerin ortağı Oğuz Kayhan'ın yakın dostu, geçen yıl birlikte Reina'ya giderler. Altaylı, Ali Ünal'la tanışır. Ertesi gün Ali Ünal kendisini Suada'ya davet eder. Altaylı buradaki G Balık'a hayran kalır ve geçen yıl ortaklığın temelleri atılmış olur. Kazakistan'daki en büyük alışveriş merkezi zinciri olan Meg'a Center'ların ısrarına daha fazla dayanamayan Altaylı, yiyecek-içecek işine girmeye karar verir ve Ünal'a ortaklık teklif eder. İkili geçen hafta Almatı'ya Boğazın hangi ünlü balıkçısına Kazakistan'nın en önemli işadamlarından biri ortak oldu. 25 Ekim itibarıyla Almatı'da da Boğaz havası esecek. İşte yurt dışına ihraç ettiğimiz balık restoranın hikayesi gitti ve işi resmiyete döktü. 


Altaylı'ya neden Türkiye'den bir markayı ihraç ettiklerini sordum; "Bugüne kadar farklı sektörlerde birer dünya markası haline gelmiş şirketlerle Kazakistan ve Türkiye'de ortaklıklar yaptık. Dünya markası haline gelmiş olan Reina grubu içerisindeki G Balık'ı Kazakistan'a taşımaya karar verdik Grubun ortaklarından Ünal, bugüne kadar bize inanılmaz bir destek verdi. Aslında bir anlamda da Reina, Kazakistan'a G Balık ile girmiş oluyor. Reina ve TA Group isimleri yanyana gelince de insanların heyecanları ve beklentileri daha Taha Altaylı Ali Ünal da büyüyor. G Balık 25 Ekim'de açılacak. Daha sonra Nisan 2014'te yine Almatı'da, üçüncü restoranıysa Astana'da açmayı planlıyoruz." Ben sadece bir restoran diye düşünürken meğer üç restoran için hazırlıklar yapılmış. 

Kazakistan'da Reina'ya açılırsa hiç şaşırmam. 



Ersin Süzer / Milliyet Cadde


Geri Dön