29 / 04 / 2024

G20 Genç Girişimciler İttifakı İcra Kurulu Suudi Arabistan’da toplandı!

G20 Genç Girişimciler İttifakı İcra Kurulu Suudi Arabistan’da toplandı!

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, G20 Genç Girişimciler İttifakı Riyad İcra Kurulu Toplantısında Türkiye’nin genç ve yükselen girişimcilerinin 21. yüzyıl hedeflerini anlattı. G20 Genç Girişimciler İttifakı İcra Kurulu Suudi Arabistan’da toplandı...



TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, G20 Genç Girişimciler İttifakı Riyad İcra Kurulu Toplantısında Türkiye’nin genç ve yükselen girişimcilerinin 21. yüzyıl hedeflerini anlattı. Riyad'daki toplantıya katılan genç girişimci birliklerinin başkan ve Sherpa'ları, ekonomik gelişmeleri yönlendirme, yeni iş hacmi yaratma, inovasyon ve sosyal değişim yaratmayı tartıştılar.


Türkiye’deki sektör liderlerinden oluşan TÜGİAD, genç girişimciler aracılığıyla ekonomik yeniliklere destek vermek ve iş hacmi yaratmak amacıyla 25-27 Ekim tarihleri G20 Genç Girişimciler İttifakı İcra Kurulu toplantısına katıldı. Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen iki günlük toplantıda 2014 yılında Avusturalya’da düzenlenecek G20 Genç Girişimciler Zirvesi’nde açıklanmak üzere bir bildiri çalışması yapıldı. 



 “G20 Genç Girişimciler Birliği, dünya çapındaki B20 ve G20 liderlerini genç girişimciliği teşvik etmek amacıyla bir araya getirmek, deneyimlerin küresel paylaşımını sağlamak, pozitif bir yön değişimi yaratmak, genç girişimciler için global bir iletişim ağı oluşturmak ve en önemlisi dünya çapında girişimcilik açısından iş birliği oluşturacak bir dayanışma ortamı yaratmak hedefleri ile kuruldu.  G20 ülkelerinde TÜGİAD gibi önde gelen ve girişimcilik alanında faaliyet gösteren organizasyonların katılacağı zirve genç girişimciliğin geliştirilmesi için var olan stratejileri geliştirme ve yenileme amaçlarını taşıyor.  



Toplantı öncesi konuşan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, “Biliyoruz ki bizden öncekilerden devir aldığımız bayrağı daha iyiye taşımak biz gençlerin sorumluluğudur... Türkiye’deki tüm çevrelerle işbirliği yaparak bir yandan AB sürecini, diğer yandan da barış girişimlerini destekliyoruz. Genç girişimcilere ve iş alanlarına destek vererek canlanan bir 21. yüzyıl Türkiye ekonomisinin mimarları olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Uzun yıllar girişimcilik konusunda tecrübe kazanmış önde gelen girişimcilik organizasyonları ve temsil ettikleri binlerce girişimci sayesinde edindiğimiz bilgiler ile neler yapılabileceğini teşhis etme fırsatı bulduk.” diye konuştu. 

Zirveye TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen’in yansıra TÜGİAD Genel Sekreteri Sinem Sonuvar ve Uluslar arası İlişkiler Komisyonu üyesi Rahmi Çuhacı katıldı. 





Geri Dön