07 / 05 / 2024

Galata Kulesi Twitter'a Dönüşüyor!

 Galata Kulesi Twitter'a Dönüşüyor!

2012 sosyal Medya günü, 30 Haziran Cumartesi akşamı Galata Kulebi'nde pek çok katılımcı ile gerçekleşecek. Galata Kulesi ise twitter anasayfası olacak




2012 Sosyal Medya Günü, Yaratıcı Fikirler Enstitüsü'nün organizatörlüğünde 30 Haziran'da Galata Kuledibi'nde gerçekleşecek olup etkinlik, inşaatına 2013 yılında başlanacak nükleer güç santrali konusunu nükleer enerjinin gerekliliği ekseninde kolektif olarak ele alacak.


Yaratıcı Fikirler Enstitüsü etkinliği duyururken şu sözlere yer veriyor:


Sosyal medyanın beraberinde getirdiği demokratik ve ulaşılabilir alan; bireylerin her konuda içerik üretimi yapabilmesine olanak vererek eşit bir düzlemde düşünce serbestisi yaratmakta, düşüncelerin eşit temsili ile bireyler artık dijital dünya vatandaşlığı kimliğinde buluşmaktadır. Arap Baharı ve Occupy gibi global ve dijital ölçekte örgütlenen kitlesel hareketler; sosyal medyanın gerçek bir haberleşme aracı olduğunu ve bu aracın katılımcı, salt bir demokrasi prototipi ortaya çıkarabileceğini göstermiştir.


Yaratıcı Fikirler Enstitüsü tarafından organize edilen yurttaş habercilik hareketi 140journos'un markaladığı "Galata Kulesi Twitter'a Dönüşüyor" isimli açık hava forumu, sıra dışı bir sosyal medya entegrasyonu ile nükleer enerjiyi tüm muhataplarıyla tartışmaya açmayı ve kolektif aklı yansıtan bir sonuca varmayı amaçlıyor.


Binlerce kişinin fiziksel ve dijital katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, aynı zamanda 140journos hareketinin katılımcı bir şekilde oluşturacağı mobil uygulamasının kitlesel fonlama kampanyasının başlangıcı olacak.


Etkinliğin moderasyonu Galata'da olacak fakat katılımcılar herhangi bir sosyal medya platformu sayesinde foruma katılabilecek. Etkinlik boyunca verilerin akışı Galata Kulesi üzerine yansıtılacak Twitter timeline'ında gerçekleşecek. Etkinliğin moderatörlüğünü ise gazeteci Ahu Özyurt üslendi.

30 Haziran Cumartesi günü Galata Kuledibi'nde düzenlenecek sosyal medya günü etkinlikleri ücretsiz ve herkese açık. Etkinlik saat 19:00'da başlayacak.


Ece Koçak/Bianet


 Galata Kulesi Twitter a Dönüşüyor!


Geri Dön