28 / 04 / 2024

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Beşiktaş Kuruçeşme'de yer alan Galatarasay Adası için yeni imar planları hazırladı. Galatasaray Adası'nın mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübüne ve Hazine'ye ait.

Atıl durumda bulunan adanın tekrar kamuya kazandırılması ve kullanıma açılması için hazırlanan plan, toplamda 7 bin 255 metrekarelik alanı kapsıyor. Söz konusu planda açık alan miktarının arttırıldığı ve inşaat alanının azaltıldığı belirtildi.

Galatasaray Adası'nın 5 bin 150 metrekaresi “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı”, 2 bin metrekaresi “iskele” şeklinde düzenlendi. 

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının plan notlarına göre yapı yüksekliği 5.90  metreyle sınırlandırıldı. Galatasaray Adası'nda kamunun yararlanacağı teras, çatı bahçesi, spor alanları, yüzme havuzu, restoran, eğlence ve yeme içme alanları, konser etkinlik ve toplantı alanları, davet-organizasyon salonu, satış alanları, sökülür-takılır kış bahçeleri gibi yapılar yapılabilecek. 


Geri Dön