04 / 05 / 2024

Galatasaray, Avustralya'da futbol okulu açılıyor!

Galatasaray, Avustralya'da futbol okulu açılıyor!

Galatasaray'ın yurt dışındaki ilk futbol okulu, Mart ayında Avustralya'da açılacak



Türkiye'de 38, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir okulu bulunan Galatasaray'ın, yurt dışındaki ilk futbol okulunun Avustralya'da, Mart ayında hizmete gireceği kaydedildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Futbol Okulları Yönetmeni Savaş Çam'ın Avustralya'da yaptığı incelemelerinin ardından açılmasına onay verdiği Galatasaray Avustralya Futbol Okulu'nda, tamamen Galatasaray Kulübü'nün altyapı kriterleri dahilinde eğitim verilecek. Futbol okulu eğitim programında, yine sarı- kırmızılıların antrenman programının uygulanacağı kaydedildi.

Galatasaray tarafından Galatasaray Avustralya Futbol Okulu'nda görev yapacak olan antrenörler Adem Köse, Ahmet Uyanık, Ercan Durnaoğlu ve Ufuk Kubilayhan'a, UEFA antrenör kriterlerinde onay verildiği belirtildi.

Başlangıç olarak 5 ile 15 yaş arasındaki 80 öğrenciye eğitim sağlayacak olan Galatasaray Avustralya Futbol Okulu, eğitimini Melbourne'nin Fawkner semtinde bulunan Leisure Centre'daki halı saha tesislerinde farklı yaş gruplarına verecek. Okulda eğitim alan yetenekli oyuncuların Galatasaray'ın Florya Tesisleri'ne okul idarecileri tarafından götürülerek, seçmelere katılması sağlanacak.

Avustralya'nın tüm eyaletlerinden öğrenci kabul ettiklerini söyleyen Galatasaray Avustralya Futbol Okulu Müdürü Osman Sağızlı, özellikle Melbourne dışından kayıt olmak isteyenlerin ulaşım ve konaklama konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Sağızlı ayrıca, Türkler gibi Avustralyalılar'ın da okullarında eğitim almalarının mümkün olduğunun altını çizdi.

Galatasaray Avustralya Futbol Okulu'na kayıtlar www.galatasarayaustralia.com.au adlı internet adresindeki kayıt formu üzerinden yapılıyor. Kayıt olan çocuklara Türkiye'den gönderilecek olan Galatasaray'ın
orijinal antrenman malzemeleri yine okul yönetimi tarafından sağlanacak.

Okula kayıt yaptırmak isteyenlerden 175 Avustralya Doları kayıt ücreti ve yaş grubuna göre aylık 100 ile 125 Avustralya Doları arasında değişen miktarlarda aidat talep edilecek.

Avustralya'da Roma, Boca Juniors, Aston Villa ve Manchester United gibi kulüplerin de futbol okulları bulunuyor.
AA


Geri Dön