29 / 04 / 2024

Galatasaray Büyükçekmece'de yeni tesisler inşa edecek

Galatasaray Büyükçekmece'de yeni tesisler inşa edecek

GS Kulübü, Büyükçekmece Gölü kıyısında yer alan 106 dönümlük bir araziyi 30 yıllığına kiraladı



Galatasaray Spor Kulübü(GS) tesisleşme anlamında ezeli rakibi Fenerbahçe Spor Kulübü'nden(FB) bir adım geride geldiği yönünde hep eleştirilmekteydi. Seyrantepe'de yapılması planlanan ve adeta yılan hikayesine dönen 52 bin kişilik yeni stad projesi başta olmak üzere Riva'daki sorunlu arazi,  GS yönetimini hedef tahtasına oturtan ana unsurlar olarak sıralanabilir.

İşte tüm bu eleştirileri dikkate alan GS yönetimi geçtiğimiz günlerde tesisleşme adına önemli bir projeye imza attı. GS Kulübü, Büyükçekmece Gölü kıyısında yer alan 106 dönümlük bir araziyi 30 yıllığına kiraladı.
Arazinin GS Kulübü'ne devri konusunda geçen hafta Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile GS Kulübü Başkanı Adnan Polat bir protokol imzalandı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ihaleye çıkardığı bu araziyi aylık 1000 lira gibi bir bedelle kiralayan GS Kulübü, burada başta futbol olmak üzere faaliyet gösterdiği diğer branjlarlar için yeni tesisler inşa edecek. Büyükçekmece'de yapılacak yeni tesisler ile birlikte GS Futbol Takımı'nın yıllardır antremanlarını yürüttüğü 80 hektara yayılan Florya Metin Oktay Tesisleri bir süre sonra terk edilecek.
Okhan Şentürk/Ekonomist

Galatasaray Büyükçekmece'deki arsalarına kavuşuyor


Geri Dön