30 / 04 / 2024

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı!

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı!

Galatasaray Florya arazisi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı..



Galatasaray Florya arazisinin imar planı değişikliği askıya çıktı. Söz konusu alanda, Konut Alanı fonksiyonu ile birlikte Park Alanı, Eğitim (İlkokul) Alanı, Kültürel Tesis Alanı ve Cami Alanı önerildi.

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında 15 Eylül 2017 tarihinde imzalanan protokol kapsamında 292 ada 220 parsel ve mülkiyeti Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye ait olan 1032 ada 6 parsel ve 292 ada 232 parsel ile 292 ada 231 parselin bir kısmını kapsayan alanda kent ile bütünlük kuracak şekilde fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanlar kurmak, kentsel yaşam standardını arttırmak amacıyla kentsel gelişim ve nüfus dinamiklerini, yerel şartları ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, kent bütünüyle ilişkili, nüfus ile dengeli bir şekilde fonksiyonların dağılımın yapıldığı, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayan bir planlama yapıldı.

1032 ada 6 parsel 1 Şubat 2017 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi adına, 292 ada 220 parsel ise 23 Ekim 2017 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı adına tapu tescili yapıldı.

Planlamaya konu alan Galatasaray Spor Kulübü tarafından spor tesisi olarak kullanılmaktayken, tesislerin Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mevkii'ne taşınacak olması nedeniyle kullanım fonksiyonunun kaybolması söz konusu olmuş olup, bu neden planlamaya konu taşınmazlar  TOKİ  ve Emlak Konut tarafından devir alındı.

Spor tesislerinin Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılacak olması ve bu yönde yaklaşık 10 hektarlık bir arazi tahsis yapılması nedeni ve Eyüpsultan İlçesi Kemerburgaz Mevkii'nde yer alacak söz konusu tesislerin şehre hizmet edecek özelliğe haiz olmasıyla mevzuatta yer alan eş değerlik ilkesine göre hareket edildi.

 

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı!

 

Kullanım amacı tamamlanmış olacak planlamaya konu alanda, çevresinden kopuk atıl bir alan oluşmaması adına kentsel gelişim dinamikleri ve bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda alanın yeniden planlanmasıyla; hem bölgenin ihtiyacı olan donatı alanları karşılanmış, hem de içerdiği yeşil alan sürekliliği üzerinden bölge nüfusunun temel donatılara erişim imkanı arttırılmış olacak.

Planlama alanındaki taşınmazlar üzerinde halihazırda Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılmakta olan (Florya Metin Oktay Tesisleri) futbol sahaları, kapalı tesis yapıları, açık otopark alanları ve su deposu bulunuyor.

Konut alanları arasında kalmış ve kullanım fonksiyonunu farklı bir alt merkeze taşınmış olan bu alandaki toplam 63 bin 349.50 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar, yapılan protokoller ile Emlak Konut GYO tasarrufuna bırakıldı.

Planlama alanı meskun alanda kalmakta olup, meskun alanlar konut ağırlıklı meskun alanlar olup, konut ve konut kullanımına hizmet edecek ticaret, sosyal, kültürel ve teknik alt yapı tesisleri ile küçük sanayi sitesi vb. kullanımlar yer alabilecek.

Planlama çalışmasında; ilgili kamu kurumlarından alınan görüşler ile bölge ihtiyaçları ve bölge emsalleri göz önünde bulundurulmuş olup bölgenin gelişme eğilimleri ve çevre yapı stoku göz önüne alınarak alanda, Konut Alanı fonksiyonu ile birlikte Park Alanı, Eğitim (İlkokul) Alanı, Kültürel Tesis Alanı ve Cami Alanı önerilmiştir. Bununla birlikte konut alanları içerisinde halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği ticari birimlerin yer alması planlandı.

 

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı!

 

5 Nisan'da satışta


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesinin 1. oturumu 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 14:30'da yapılacak. ihale 2 oturumda gerçekleşecek ve kazanan 2. oturum sonucunda belli olacak.


Galatasaray Florya arazisi 5 Nisan'da satışta!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön