14 / 05 / 2024

Galatasaray'dan dev sponsorluk anlaşması! Galatasaray Stadyumu’nun adı Rams Global oldu!

Galatasaray'dan dev sponsorluk anlaşması! Galatasaray Stadyumu’nun adı Rams Global oldu!

Galatasaray Sportif ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat arasında yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanırken ilerleyen sezonlara ilişkin sözleşme yenilemesinde Enflasyon Araştırma Grubu'nun(ENAG) verileri de dikkate alınacak. İşte detaylar...



Galatasaray'ın stadyum isim hakkı ve sponsorluk konusunda Rams Global ile sözleşme imzalandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-kırmızılı ekipten konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamanın detayları şu şekilde...

Galatasaray dan dev sponsorluk anlaşması! Galatasaray Stadyumu’nun adı Rams Global oldu!

Galatasaray Sportif ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat arasında yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalandı. Söz konusu sözleşme 2023-2024 sezonundan başlamak üzere toplamda 5 sezon için geçerli olacak.

Kamuyu Aydınlatpa Platformu'na yapılan açıklamaya göre 2023-2024 Futbol Sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.6 milyon Türk Lirası + KDV şeklinde belirlendi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Takip eden sezonlara ilişkin sözleşme bedelleri için, Türkiye İstatistik Kurumunun ve Enflasyon Araştırma Grubunun açıklayacağı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması alınarak artış oranı belirlenecektir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon başta olmak üzere açıklamış olduğu verilerin sokaktaki gerçekleşmeleri tam yansıtamadığı gerekçesiyle 2018'den beri eleştiriliyor. Endeksin yıllık artışının, bir öncü gösterge olan İstanbul Ticaret Odası verileriyle tarihi bir farka işaret ederken ENAG verilerinde ise söz konusu fark daha da belirgin.

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, TÜFE'nin yüzde 85 civarında zirve yaptığı geçen sene sonbaharda yüzde 186.27 artışa işaret etmişti.

Söz konusu açıklamaya göre KDV dahil toplam sözleşme bedelinin yüzed 36'sı, Galatasaray Spor, yüzde 64'ü Galatasaray Sportif'e ödenecek.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, sportif başarıya dayalı şekilde oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak Galatasaray Sportif'e prim ödemesi yapılacak.

Süper Lig'de harcama limitleri açıklandı; İşte tüm takımların harcama limitleri

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!


Geri Dön