27 / 04 / 2024

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.



Spor endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 2,8 oranında değer kaybetti. Piyasalardaki dalgalı hareketler özellikle spor endeksini yoğun bir şekilde etkiledi.

2023 başında tarihi zirveyi gören Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, seçimlerde yaşanan belirsizlik ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle yılın ilk gününden bu yana yüzde 10'a yakın bir değer kaybı yaşadı. Borsadaki çalkantılı durum, spor hisselerini de etkisi altına aldı. Borsa analistleri, spor şirketlerinin mali açıdan da sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

 Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsadaki olumsuz gelişmelere karşın Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri iki ezeli rakibinden farklı seyir izledi. Beşiktaş yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 oranında yatırımcısına kazandırdı. Beşiktaş, şampiyonluğu kaçırmasına karşılık, Şenol Güneş’in teknik direktörlüğe gelmesiyle ligde önemli bir atak yaptı. Beşiktaş'ın hisse fiyatı yükselerek 14,89 liraya çıktı. Borsada 5 ay üst üste değer kaybeden Trabzonspor hisseleri ise bu dönemde gelen tepki alımlarıyla birlikte yükselişe geçti.

GALATASARAY YATIRIMCISINI ÜZDÜ

Lig'in 36. haftasında Ankaragücü'nü 4-1’lik skorla mağlup eden ve 2022-2023 sezonunun şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, tribünlerdeki taraftarlarını sevindirmesine rağmen borsadaki yatırımcısını ise üzdü.
Galatasaray'ın hisseleri mayıs ayında yüzde 10,8 oranında değer kaybına uğradı. Fenerbahçe'nin hisseleri ise ezeli rakibi gibi düştü ve yüzde 7,3 değer kaybetti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön