27 / 04 / 2024

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yabancı ve yerli yatırımcının radarına girdi. 

KKTC, Dünyaca ünlü Forbes Dergisi'nde Kathleen Peddicord imzası ile yayımlanan '2024'te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer' makalesinde ilk sıraya yerleşti. Son birkaç yıl içinde hem yerli hem de yabancı yatırımcının gözdesi oldu.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Adanın avantajlarının peş peşe sıralandığı makalede, KKTC'nin ABD pazarına göre yüzde 47 tasarruflu bir yatırım bölgesi olduğu vurgulandı.

KÂRLI YATIRIM

Gayrimenkul pazarlaması alanında KKTC ve Türkiye ofisleriyle faaliyet gösteren The Best Invest CEO'su Dara Altunyay da bölgeye olan talebi doğruladı. 2022 yılında 10 bin konutun satıldığı KKTC'de gayrimenkul piyasasının toplamda 400 milyon sterlini bulduğunu ifade eden Altunyay, "Bir gayrimenkulün amortisman süresi 18-20 sene iken KKTC'de bu 10-12 seneye iniyor. Kiranın yanı sıra konut değerleri de hızlı bir yükseliş gösteriyor" diye konuştu.

TÜRK YATIRIMCI KIBRISI GEÇ KEŞFETTİ

Türk yatırımcının Kıbrıs'ı geç keşfettiğini belirten Dara Altunyay, "İsraillilerin çok yatırımı var. Norveç ve İsveçli emeklilikler büyük ilgi gösteriyor. İranlı ve Rusların yatırımları arttı. Çünkü sanayi, hava kirliliği, trafikte beklemek yok" dedi.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

KIBRIS TOPRAKLARI MECLİS'TE

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 34’üncü Birleşiminde, Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar konusu gündeme geldi. 

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Lütfü Türkkan, söz konusu açıklamasında "Kuzey Kıbrıs parsel parsel satılıyor -ne kadar farkındasınız bilmiyorum- sata sata satacak toprak kalmadı, oradaki emlakçılarla konuştuğunuzda bunu oldukça rahat anlatırlar size" ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan, gerçekleştirdiği açıklamasında, siyonistlerin Kuzey Kıbrıs'ta binlerce dönüm Türk toprağını satın alarak sessiz bir işgal yaptıklarına vurgu yaptı ve "Adadaki uzantıları sayesinde sitelerden oluşan yüzlerce konutu, devasa arazileri satın aldılar" diye konuştu. 

Amerika'da mortgage başvuru artışını 6'ıncı haftaya taşıdı...

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar ödemek zorunda değil...

Reel kira fiyat endeksi kasımda 5,1 puan azaldı...


Geri Dön