09 / 05 / 2024

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.



BEŞİKTAŞ HİSSELERİ YÜZDE 119 ARTTI

Geçen yılı 5,94 lirayla geride bırakan Beşiktaş'ın hisseleri, mayıs ayında 13,02 liraya kadar çıkarak neredeyse iki katının üzerine fırladı. Spor şirketlerinin2023 başından bu yana ortaya koydukları hisse performansına göre Beşiktaş'ın hisseleri büyük bir atılımla yüzde 119,2 oranında arttı.
Galatasaray'ın hisseleri aynı dönemde yüzde 1,5 oranında artış gösterirken, Trabzonspor'un hisseleri yüzde 26,5, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 34,4 düşüş yaşadı. Beşiktaş’ın hisse fiyatı mayıs başında tavan yapınca piyasa değeri 3 milyar 326 milyon 400 bin lirayla en yüksek seviyesine çıktı.
4 büyük içinde en fazla piyasa değerine Fenerbahçe sahip olduç Sarı-Lacivertli kulüp geçen ayı 4 milyar 737 milyon 182 bin lira piyasa değeriyle geride bıraktı. Galatasarsay 4 milyar 336 milyon 200 bin lira piyasa değeriyle ikinci sırada yer alırken, bu iki kulübü 3 milyar 124 milyon 800 bin lira piyasa değeriyle Beşiktaş, 1 milyar 760 milyon lirayla Trabzonspor takip etti.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön