06 / 05 / 2024

Galatasaray'ın Florya ve Riva arazileri için çalışmalar başlıyor!

Galatasaray'ın Florya ve Riva arazileri için çalışmalar başlıyor!

Geride kalan ekim ayında hem kulübün 111. kuruluş yılını kutladıklarını hem de tarihlerinin en önemli olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdiklerini aktaran Özbek, şu değerlendirmeyi yaptı:



Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, son dönemdeki çalışmalarıyla özellikle mali bağımsızlık yönünde önemli adımlar attıklarını söyledi.


Dursun Özbek, Galatasaray dergisinin kasım ayı sayısındaki yazısında sarı-kırmızılı camia ve taraftarlara seslenerek, gelecek dönemlerle ilgili oldukça ümitli ifadeler kullandı.


Geride kalan ekim ayında hem kulübün 111. kuruluş yılını kutladıklarını hem de tarihlerinin en önemli olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdiklerini aktaran Özbek, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Galatasaray'ın mali bağımsızlığına kavuşması, yarınlarının yeniden yapılandırılması, yeni tesisleriyle geleceğe daha iyi hazırlanması, ulusal ve uluslararası alanda ülkemizin bir numaralı sportif markası olma ayrıcalığını sürdürebilmesi için ortaya koyduğumuz projeler, genel kurul üyelerimizin yüzde 97'sinin onayıyla kabul edildi. Şimdi icraat zamanı. Önümüzdeki dönemde Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkının alınması, spor salonu inşaatının başlaması, Florya ve Riva konusunda nihai protokolün hazırlanıp, sözleşmenin imzalanması, yeni tesislerimizin taşınacağı arazinin belirlenmesi, Beyoğlu'nda bulunan eski kulüp binamızla ilgili çalışmanın hızlanması, Galatasaray'ın bir kez daha bu tür bir borç sarmalına sürüklenmesini önleyecek yönetim ilkelerinin belirlenmesi, yönetim alanında bu çalışmalar sürerken sahada yeni zaferler peşinde koşulması gibi çok yoğun bir trafik bizleri bekliyor."


Olağanüstü genel kuruldaki teşekkür konuşmasında, "Gözünüz arkada kalmasın. Emanet başımın üstündedir." dediğini hatırlatan Özbek, "Bu sözümü yineliyor ve bir adım ileri taşıyorum. Gözünüz arkada kalmasın çok değerli Galatasaraylılar. Gelecek Galatasaray'ın ve Galatasaraylıların olacaktır. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.


AA


Haber AMK Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


Florya'yı TOKİ'ye devretmek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile salı günü bir araya gelecek olan sarı kırmızılılar, kendilerine önerilen 3 yerden birine yeni tesislerini kuracak. Bu anlaşmadan yaklaşık 200 milyon dolar gelir bekleniyor 


Galatasaray tarihinin en kritik genel kurullarından birisinde Florya ve Riva arazilerini değerlendirmek için yetki alan Başkan Dursun Özbek, ilk adımı atıyor. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'ni TOKİ'ye devretmeye hazu'lanan Özbek, salı günü Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Böylece daha önce yapılan ön protokol yürürlüğe koyulacak ve sarı-larmızılılar Florya'yı elinden çıkaracak. 

TABÎİ ki bu anlaşma maddi sıkıntı yaşayan G.Saray'ın elini bir hayli rahatlatacak. Florya'nın satışından yaklaşık olarak 200 milyon dolarlık gelir bekleyen Başkan Dursun Özbek, buradan gelecek paranın tamamını banka borçlarını kapatmak için kullanacak. Yıllık 120 milyon TL faiz ödemekten kurtulacak olan G.Saray rahat bir nefes alacak. Ayrıca yönetim salı gününe kadar kendilerine yeni bir tesis kurmak için önerilen 3 yerden birisini seçecek. 

Kemerburgaz favori 

G.SARAY'IN Florya'dan ayrılması m karşılığında devlet, tesislerin taşınğ ması için TT Arena'ya yakın 3 farklı t arazi gösterdi. Kemerburgaz'da Kam sımpasa'nın tesislerinin bulunduğu m arazinin yakınında boş bir alan mevcut. 

m Yönetim buraya çok sıcak bakıyor. Aym rica Kilyos'ta ve konum olarak stada dam ha yakın bulunan bir arazi önerildi. Salıya kadar yönetim son kararını verecek. 


Önce tesis sonra para 


Sarı-kırmızılılar yeni tesislerinin yapımını kendisi üstlenecek. 49 yıllığına kiralayacağı yere tesis yapımı için hemen start verecek olan Dursun Özbek yönetimi burayı bitirdikten sonra f Florya'dan taşınacak. İşlem tamamlandıktan sonra yapılan planlamaya göre 22 dönümlük Florya arazisinin devrinden 2017 yılında 60 milyon dolarım e<İeme alacak olan Aslan, 2018'de ise kalan 140 milyon dolan kasasına koyacak. Cimbom 200 milyon doları böylece 2 senede alacak. 


Gelsin transferler 


FLORYA üzerinde bulunan temlikleri kaldırmak için bankalarla görüşen yönetim, devlet bankalarından da gerekli destekleri atacak. Böylece hem UEFA hem de bankalar korkulu rüya olmaktan çıkacak. Fınansal fair-play kriterleri bozulmadan transferlerin de yolu açılmış olacak ve taraftarlar yeniden yıldızları izleme imkânı bulacak. 



Sırada Riva


Hız kesmeyecek olan Başkan Dursun Özbek, t 1 milyon 75 bin metrea karelik Riva arazisinin değerlendirilmesi için ' Emlak Konut ile temasa geçecek. Daha önce yapılan görüşmeler sonrasında 300 milyon dolar gelir beklediklerini belirten Başkan Özbek, protokol anlaşmasını bu yıl içerisinde tamamlayacak. Böylece 2023 yılına kadar kademeli olarak sarı-kırmızılılar 300 milyon dolar daha alacak. 


AMK 


Geri Dön