03 / 05 / 2024

Galleria AVM taşınıyor!

Galleria AVM taşınıyor!

Ataköy Marina’nın yanındaki mega yat limanına yapılacak alışveriş merkezi Kalkavan'ın gündeminde. Şadan Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan  bu yıl çalışmasına başlanacak bu projeyi de 3 yılda tamamlamayı planladıklarını söyledi.



Kalkavan Yapı, Şadan Kalkavan Holding’in inşaat şirketi. 13 yıl önce faaliyetine başlayan şirket bugüne kadar Sarıyer’de Pera Konakları, Yeşilköy’de Yeşilköy Konakları ve Florya'da Florist projelerini hayata geçirdi. Şirketin gündemindeki son proje ise Zeytinburnu sahil yolunda yapımı devam eden Yedi Mavi. Şadan Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, mimarisi ve yeşil alanlarıyla bölgeye ve yatırımcısına katma değer kazandıracağını söylediği bu proje için "Bu projede yer alan yatırımcılar da şehrin merkezinde yeşille iç içe ve denizle karşı karşıya, huzurlu ve lüks bir yaşam alanına sahip olacak. Mimarisi Tabanlıoğlu tarafından yapılan proje, bloklar arasındaki uzaklığı, lokasyon avantajıyla bölgedeki en fazla yeşil alana sahip proje” diyor.

Yedi Mavi sadece Kalkavan Yapı’nın değil aynı zamanda Haşan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığının bir projesi. Yaklaşık yüzde 60’ı tamamlanan projenin teslim tarihi 2019. Şu ana kadar satışların yarıya yakınının yabancılara yapıldığını belirten Kalkavan, “Ağırlıklı müşteri bölgemiz Orta Doğu. Bunun yanı sıra Avrupa’dan da ilgilenenler var. Ancak henüz sözleşme aşamasına gelinmedi” diye konuşuyor.

Capital'de yer alan habere göre; Kalkavan’ın gündemindeki bir diğer proje de Ataköy sahil bandında bulunan Ataköy Marina’nın yanındaki mega yat limanına yapılacak alışveriş merkezi. Yaklaşık 350 bin metrekarelik kiralanabilir alışveriş merkezi yaptıklarını anlatan Kalkavan, bu yıl çalışmasına başlanacak bu projeyi de 3 yılda tamamlamayı planladıklarını açıklıyor. “Bu alışveriş merkezi bittikten sonra mevcut Galeria’daki tüm kiracılara ve yeni kiracılara yeni alışveriş alanında yer verilecek. Boşalan eski alışveriş alanına turizm ve ticaret kullanım alanlı projeler üretilecek” diyor.

Son dönemde gayrimenkul sektöründe talep düşüşü en çok konuşulan konulardan biri. Kalkavan da “Son birkaç yıldır arz talep dengesinin orantılı olmadığı, ekonomik şartlardan dolayı yatırımcıların nakitte kalmayı tercih ettikleri bir gerçek” diyor hemen ardından şöyle ekliyor:

“Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü ve bu sektöre yön verenlerin bu dengesiz durumu zaman içinde dengeleyebileceğini düşünüyorum.”

“EN BÜYÜK TUTKUM DENİZ”

Kalkavan, her sabah sekizde kalkıyor, sahilde açık havada yürüyüş yaptıktan sonra ofise geçiyor, işi dışında en büyük tutkusunun deniz olduğunu belirten Kalkavan, “Yüzmeyi çok severim. Spor yapmak beni zinde ve daha aktif kılıyor. Bu zindelik iş hayatımı olumlu etkilemekle beraber daha sağlıklı kararlar almama yardımcı oluyor” diyor.


Geri Dön