03 / 05 / 2024

GASKİ Gaziantep'te 5'inci arıtma tesisini faaliyete geçirdi!

GASKİ Gaziantep'te 5'inci arıtma tesisini faaliyete geçirdi!

GASKİ Genel Müdürlüğü yaklaşık 10 milyon liraya mal olan iki arıtma tesisini daha Gaziantep’e kazandırdı. Nüfusu 2 milyonu aşan kentin ihtiyacını karşılamak isteyen GASKİ 5’inci Arıtma Tesisi’ni de faaliyete soktu.



GASKİ Genel Müdürlüğü yaklaşık 10 milyon liraya mal olan iki arıtma tesisini daha Gaziantep’e kazandırdı. Nüfusu 2 milyonu aşan kentin ihtiyacını karşılamak isteyen GASKİ 5’inci Arıtma Tesisi’ni de faaliyete soktu. 


ARITMA TESİSİ SAYISI ARTIYOR


GASKİ Genel Müdürlüğü, 8 milyon 381 bin 875 liraya mal olan ve 36 bin 500 kişiye olan hizmete sokarken, 880 bin lira maliyetli ve 4 bin kişiye hizmet edecek olan diğer arıtma tesisini daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Kent merkezinin yanı sıra ilçelere de ağırlık veren GASKİ, Nurdağı ve İslahiye ilçelerine de iki arıtma tesisi kazandırmış oldu.  1 milyon 932 bin 654 nüfuslu Gaziantep’te aktif hizmet veren 4 Atık Su Arıtma Tesisi sayısı da nüfus artışı ve yapılaşma ile artan ihtiyaçların altyapı çözümleri noktasında 5’e yükseldi. İki arıtma tesisinin maliyeti de yaklaşık 10 milyon liraya ulaştı. Her iki arıtma tesisi 40 binin üzerinde vatandaşa hizmet verecek.


ÇEVRE KİRLENİYORDU


Yapımı Belediyelerin Su ve Altyapı (SUKAP) Projesi kapsamında İller Bankasından yüzde 50 kredi ve hibe finansmanı sağlanarak gerçekleştirilen Nurdağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 8.381.875,00 TL maliyetinde ve 36.500 kişilik nüfusa göre projelendirilerek hizmete açıldı.



Arıtma Tesisi Prosesi İleri Biyolojik Arıtma yöntemine göre tasarlanmış olup, tesiste ön arıtma üniteleri, anaerobik havuzları, havalandırma havuzları, debi toplama ve dağıtma yapıları, ölçme yapıları ve terfi merkezleri yer alıyor. Bugüne kadar Nurdağı ilçesinin kanalizasyon atıkları açığa deşarj edilerek çevre kirliliğine neden olmaktaydı. Bölge halkını sağlıksız, her türlü çevre kirliliğine yol açan olumsuz şartlardan kurtarmak için bölgedeki atık suların toplanıp, arıtılarak Karaheyik deresine verilmesi ve sulamada kullanılmasını sağlamak amacıyla Nurdağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi tamamlanarak işletmeye açıldı,


İSLAHİYE RAHATLAYACAK


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ), Büyükşehir yasası ile sorumluluk alanına giren tüm ilçelerde altyapı çalışmalarına devam ediyor.


Bugüne kadar İslahiye ilçesinin kanalizasyon atıkları açığa deşarj edilerek çevre kirliliğine neden olmaktaydı. İlçeleri şehirlerdeki yaşam standartlarına ulaştırmak ve bölge halkını sağlıksız, her türlü çevre kirliliğine yol açan olumsuz şartlardan korumak için bölgedeki atık suların toplanıp, arıtılarak deşarj edilmesi ve sulamada kullanılmasını sağlamak amacıyla İslahiye Biyolojik Paket Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatı tamamlandı.,  880 bin lira maliyet ile yapımı tamamlanan ve 4 bin kişilik nüfusa hizmet verecek İslahiye İlçesi Türkbahçe mahallesinde kurulan İslahiye Biyolojik Paket Atıksu Arıtma Tesisi elektrik montaj hattının yapımı ile birlikte bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.


Gaziantep Telgraf


Geri Dön