20 / 05 / 2024

Denizli'de 5 adet arıtma tesisi inşa ediliyor!

Denizli'de 5 adet arıtma tesisi inşa ediliyor!

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kentte 5 adet daha arıtma tesisinin yapımına başladı. DESKİ Genel Müdürlüğü, köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 19 atık su arıtma tesisini tekrar faaliyete geçirdi.



DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kentte 5 adet daha arıtma tesisinin yapımına başladı. 


Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle su kaynaklarının kirletilmesini önlemek amacıyla köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 19 atık su arıtma tesisini tekrar faaliyete geçirdi. Çevre yatırımlarını sürdüren DESKİ Genel Müdürlüğü, daha az yatırım ve işletme maliyeti bulunan ayrıca uzaktan kontrol sistemiyle daha kolay işletilebilen beş adet daha atık su arıtma tesisi kurulması için başlattığı çalışmada da sona geldi. Acıpayam İlçesi Eskiköy Mahallesi, Bozkurt İlçesi Çambaşı Mahallesi, Çardak İlçesi Gemiş Mahallesi, Çal İlçesi Dayılar Mahallesi ve Çivril İlçesi Beydilli Mahallesi'ne kurulması planlanan kompak sistem atık su arıtma tesislerinin kendi içinde havalandırma, çökertme ve tahliye işlemlerini bir arada yapabildiği ifade edildi. 


AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çevre konusundaki çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda 5 adet daha yeni tesisin kentin öncelikli ihtiyacı olan noktalarına kuruluyor" dedi.


Hürriyet


Geri Dön