17 / 05 / 2024

Gayrimenkul danışmanlığında kalite artacak!

Gayrimenkul danışmanlığında kalite artacak!

Gayrimenkul danışmaları, Bakanlığın gayrimenkul sektöründe getirdiği düzenleme sayesinde kurumsal yapıda hizmet kalitesinin artacağını belirtti..



Gümrük ve Ticaret Bakanlıgı tarafından yayınlanan kanun uyarınca gayrimenkul ve emlak sektörünün çerçevesini belirlemek ve daha kurumsal bir yapıya kavusturmak üzere yeni düzenlemeler geldi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gayrimenkul sektörünün uzmanlık isteyen bir is dalı oldugunu belirten First Class Trust Union Gayrimenkul Danısmanlıgı Yönetim Kurulu Baskanı Gülçin Okay, bakanlıgın getirdigi düzenlemenin sektörde yasanan sıkıntıları azaltacagını belirtti. Emlak işi yapmak isteyenlerin vergi levhası, meslek odası kaydı ve Milli Egitim Bakanlıgı onaylı mesleki yeterlilik sertifikası olması gerektigini belirten Okay, "Bakanlık yıllardır sektörü sıkıntıya sokan ve hizmet kalitesini de asagı çeken bu duruma el koydu. 5 Haziran tarihinden itibaren yürürlüge giren yönetmelik ile birlikte her isteyen emlak sektöründe çalısamayacak. Yalnızca isine gerekli özeni gösteren ve egitim ve teknolojiye yatırım yapan kisiler çalısmalarını devam ettirebilecek. Gayrimenkul sektöründe çalısan 120 bin emlakçı var. Bu yeni düzenlemeden sonra kayıtlı ve tüm yönetmeliklere uygun çalısan danısman sayısında azalma olacagını tahmin ediyorum. Burada rakamın düsmesi önemli degil, önemli olan kurumsal bir yapıda çalısılması ve hizmet kalitesinin artmasıdır" diye konuştu.

YATIRIM ZAMANI

Gülçin Okay, hükümetin son dönemde açıkladıgı tapu harcı indirimi ve kredi faiz oranının 0.98'e çekilmesini sektör adına olumlu bir gelisme olarak degerlendirdi. Okay sözlerine şöyle devam etti: "Su anda gayrimenkul almak için yatırımcıların önünde güzel bir fırsat var. Çünkü seçimden sonra Eylül- Ekim ayına dek bu fiyatlar gitgide yükselecektir. Yatırımcıların bu fırsatı degerlendirip gerekli satın almaları yapmalarını öneriyorum."

 


Geri Dön