27 / 04 / 2024

Gayrimenkul, en istikrarlı yatırım aracı!

Gayrimenkul, en istikrarlı yatırım aracı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, gayrimenkulün en istikrarlı yatırım aracı olduğunu, diğer yatırım araçlarındaki gibi sık sık artışlar, azalışlar yaşanmadığını söyledi..



Birikimlerini TL'de tutan yatırımcıların dövizde yaşanan artış nedeniylr meydana gelen zararlarını minimize etmeleri için konut alımına yönelmeleri öneriliyor.

 

Ankara'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren BESA Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, çok sayıdaki yatırım aracında sık sık artışlar, azalışlar olmasına karşın gayrimenkulün en istikrarlı yatırım aracı olduğunu söyledi.

 

Efe Bezci, gayrimenkul alımında dövizdeki hareketlerin iyi takip edilmesi gerektiğini de belirterek şu açıklamalarda bulundu:

 

"Bugün özellikle lüks konut projelerinin malzemelerinin neredeyse yüzde 70-80’ini ithalat yoluyla getiriyoruz. Bu nedenle dövizdeki anlık hızlı yükselişler maliyetleri ciddi şekilde etkiliyor. Son birkaç ay içerisinde baktığımızda dolardaki artış yüzde onlara kadar ulaştı. Bu şunu gösteriyor; dövizin bu bantta tutunması durumumda bugün örneğin Kent İncek projemizde 500 bin liraya satılan bir konutun birkaç ay içerisinde liste fiyatı 550 bin lira olarak revize edilmesi gerekiyor. Bu nedenle parasını Türk lirasında tutanların zarardan kurtulacakları en iyi yol yatırımlarını en kısa sürede konuta kaydırmaları olacaktır."

 


Geri Dön