01 / 05 / 2024

Gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi azaldı!

Gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi azaldı!

REIDIN, Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven ve Fiyat Beklenti Endeksi ile sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. REIDIN CEO’su Kerim Bertrand ''Gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisinin azaldığını söyleyebiliriz'' dedi. 



REIDIN, ‘2018 1. Çeyrek’ dönem anketini başlattı. Gayrimenkul sektörüne yönelik güven ve fiyat beklentisini hazırlayan REIDIN, anketi profesyonellerin görüşlerine açıldı. 
 

1 dakikada tamamlanan ‘2018 1. Çeyrek’ dönemi anketi, gayrimenkul sektöründe görev alan profesyonellerin görüşlerine açıldı. 
 

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe rol alan oyuncuları kapsayan bir örneklem grubuna uygulanan anketler yaklaşık 16 bin kişiye uygulanıyor.

 

REIDIN’in son hazırladığı ‘2017 4. Çeyrek’ dönem sonuçlarını değerlendiren REIDIN CEO’su Kerim Bertrand, “Son dönem çeyrek raporlarını incelediğimizde, 4.  çeyrek döneminde 86 olarak ölçülen Güven Endeksi’nin, son bir yılın ortalaması 92.6’nın altında kaldığını görüyoruz. Endeks değerinin 100’ün üzerinde çıkmasının sektöre duyulan güvenin olumlu olarak değerlendirildiği Güven Endeksi’nde 6.6 puanlık bir gerileme daha söz konusu. Aynı dönem 92 olarak ölçülen Fiyat Beklenti Endeksi ise son bir yılın ortalaması 92.8’in çok az altında kaldı. ‘Kısmen İyimser’den ‘Kısmen Kötümser’e gerileyen Endekslere göre, önümüzdeki süreçte gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisinin azaldığını söyleyebiliriz. 2018 yılının ilk çeyrek döneminin sonuçlarını da son anketimizle birlikte göreceğiz” dedi. 


Geri Dön