28 / 04 / 2024

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.



Yapılan araştırmalara göre İngiltere'de satışa sunulan konutların fiyatları, alıcılardan gelen taleplerin artmasıyla 6 aydan bu yana ilk defa yıllık bazda artış gösterdi.

Emlak sitesi Rightmove tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre 2024 yılının Şubat ayında konut satış fiyatları bir önceki seneye kıyasla %0,1 artış göstererek 2023 yılı Ağustos ayından bu yana ilk defa yıllık bazda artış gösterdi.

Söz konusu fiyatlar 2024 yılının ocak ayına göre yüzde 0,9 artış göstererek, Şubat'ta aylık yüzde 1,0 artış gösteren 10 yıllık ortalamaya da paralel bir seyir izledi.

İngiltere de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

2023'TE YÜZDE 1,7 ARTTI


Halifax Konut Fiyat Endeksi verilerine göre İngiltere'de konut fiyatları 2023 yılında yüzde 1,7 artış gösterdi.

Paylaşılan detaylara göre geçen ay konut fiyatlarındaki yüzde 1,1 artıştan sonra Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatı 287 bin 105 sterline yükseldi ve bir önceki aya göre 3 bin sterlin artış gösterdi. Böylelikle de 2023 yılının Mart ayından beri en yüksek seviyelere ulaşıldı.

Ortalama konut fiyatlarının 528 bin 798 sterlin şeklinde hesaplandığı Londra, en yüksek fiyatların görüldüğü kent şeklinde kendine ilk sırada yer buldu. Açıklanan rakamlara göre başkentte ortalama konut fiyatları yıllık bazda yüzde 2,3 gerilemesine karşın Londra'nın sıralamasında herhangi bir değişiklik olmadı.

Konut fiyatlarında yıllık bazda en sert yükseliş yüzde 4,1 ile Kuzey İrlanda'da görülürken, ortalama konut fiyatı 7 bin 595 sterlin artış gösterdi ve 192 bin 153 sterline yükseldi. Ayrıca İskoçya'da da ortalama konut fiyatı yıllık bazda 5 bin 277 sterlinle yine rekor bir artış göstererek 205 bin 170 sterline çıktı.

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird konu ile ilgili olarak yaptığı değerlemelerde Birleşik Krallık konut piyasasının 2023 yılında beklentileri aştığını, fiyatların yıllık bazda yüzde 1,7 artış gösterdiğini kaydetti.

 

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

Buğra Gökce'den flaş açıklama! Konut alınamadığı için kiralık eve talep artacak: Barınma krizi sürecek!


Geri Dön