02 / 05 / 2024

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş başladı: Sektör, 2024'ten sonra yeniden hareketlenir!

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş başladı: Sektör, 2024'ten sonra yeniden hareketlenir!

Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu an fiyatlarda düşüş olduğunu belirten Özlü, hareketlenme için bu yılın ikinci yarısını işaret etti. İşte o açıklama... 



Konut piyasasının nasıl seyredeceği, yatırımcılar ve ev sahipleri tarafından merak edilirken; sektör temsilcilerinden gelen açıklamalar da yakından takip ediliyor. 

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişler, ev sahibi olmak isteyenleri uzun bir süre zorladı.Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, konut piyasasındaki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş başladı: Sektör, 2024 ten sonra yeniden hareketlenir!

GAYRİMENKUL FİYATLARI DÜŞÜYOR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, piyasadaki gayrimenkul rakamlarının çok şiştiğine dikkat çekti ve "Yani değerinde değildi. Şişirilmiş fiyatlar, son 6 aydır düşüşe geçti" ifadelerini kullandı. Özlü, gayrimenkul fiyatlarında yüzde 20-22 oranında bir düşüşün söz konusu olduğunu aktardı. 

Gamze Özlü, yeni yapılacak projelerde müteahhitlerin büyük zorluklar içinde projelere başladığının da altını çizdi. 

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş başladı: Sektör, 2024 ten sonra yeniden hareketlenir!

ZORUNDA KALANLAR EV ALIYOR

İnşaat maaliyetlerinin çok yükseltiğine dikkat çeken gayrimenkul uzmanı Özlü, "Fakat konut fiyatlarının artması biraz da bizim halkımızla alakalı bir şeydi. Yabancı yatırımcının da çok talep gösterip konutu yatırım aracı olarak görmeleri sebebiyle işte ‘benim malım 5 milyon TL ama yabancı alırsa 7 milyon TL olur, yabancı alsın’ bu şekilde şişti rakamlar aslında" diyerek konut fiyatlarının neden arttığını da açıkladı.

Gamze Özlü, sektörde şu anda fiyatların gerçek değerine gelmeye başladığını dile getirdi. 

Konut satışlarında yaşanan gerilemenin fiyatlara olan etkisi ile ilgili de konuşan Özlü, "İhtiyacı olup da ev almak zorunda kalanlar, konut alıyor" diye konuştu. 

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş başladı: Sektör, 2024 ten sonra yeniden hareketlenir!

BUGÜN ALMAM DENİLEN EV YARIN AYNI RAKAMDA OLMAZ

Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, yüksek geliri olan yatırımcıların mevduat faizlerine yöneldiğini vurguladı ve "Yatırımcı faizdeki getiri çok daha cazip bulduğu için mevduata yöneliyor. Ancak şu an parası olan ve alım yapmak isteyen için doğru zaman" ifadelerini kullandı. 

Şu anda konut fiyatlarının gerilemiş durumda olduğunu belirten Özlü, "2024’ün ikinci çeyreğinden sonra, konut satışları yeniden çıkışa geçer. ‘Bugün almam’ dediğiniz konutu, yarın aynı rakamlara bulup alamayabilirsiniz" bilgilerini verdi. 

Konuta erişimin zorlaşmasıyla ev sahibi olmak isteyenlerin arsaya yöneldiğini de aktaran Özlü, toprağın hiç kimseye kaybettirmeyeceğinin altını çizdi ve "Toprak alıp da uzun vadede beklemeyi öngörüyorsanız. Muhteşem bir kazanç olabilir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Konut fiyatlarında bu yıl artış olmayacak!

Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha fazla konut sahibi oluyor? 2023'te en çok konut alan belli oldu!

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!


Geri Dön