29 / 04 / 2024

Gayrimenkul işletme kooperatifleri!

Gayrimenkul işletme kooperatifleri!

Gayrimenkul işletme kooperatifleri ile ilgili bilgiler, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasına açıklanıyor. Buna göre gayrimenkul işletme kooperatifi nedir? gayrimenkul işletme kooperatifi neler yapar? İşte yanıtı...



Gayrimenkul işletme kooperatifleri!

Gayrimenkul işletme kooperatifleri ile ilgili bilgiler, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasına açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre gayrimenkul işletme kooperatifi nedir? Gayrimenkul işletme kooperatifi ne yapar gibi soruların yanıtı şu şekilde açıklanıyor:


Bakanlığımız Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün 07.05.2013 tarihinde verdiği izinle, gayrimenkul sektörüne alternatif yatırım imkanları sağlayan ve küçük sermayelerin büyük projelere dönüşebileceği yeni bir tür olan “Gayrimenkul İşletme Kooperatifi”nin kuruluşunu sağlamıştır.


Merkezi Ankara’da olan bu kooperatif, hızla büyüyen gayrimenkul sektöründe yeni bir kan olarak nitelendirilmektedir.

 

Gayrimenkul işletme kooperatifi, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapar ve uhdesindeki gayrimenkulleri işleterek kazanç elde eder. Bu doğrultudaarsa, arazi, bina vb. gayrimenkulleri edinen bunları değerlendiren bir kooperatif türü olarak tanımlanabilir.

      

Kooperatif uygun gördüğü menkul ve gayrimenkulleri satın alarak ya da kiralama ve benzeri sözleşme yolları ile edinerek, bunların değerlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik, işyeri, konut, sanayi, turistik tesisler vb. yaptıracak gerekirse satacaktır.

 

Böylece ortaklar, tek başına sermaye niteliği taşımayan küçük birikimlerini gayrimenkul işletme kooperatifi çatısı altında bir araya getirerek büyük yatırımları hayata geçirebileceklerdir.


Kooperatiflerin muhasebe ile ilgili belgeleri!



Geri Dön