05 / 05 / 2024

Gayrimenkul İşletme Kooperatifi

Gayrimenkul İşletme Kooperatifi

Türkiye'de ilk kez başlatılan bir kooperatif modeliyle, artık vatandaş da dev gayrimenkul projelerine ortak olabilecek. Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adı verilen modelle, kooperatifler de yatırım yapabilecek...

Gayrimenkul işletme kooperatifleri!

Gayrimenkul işletme kooperatifleri ile ilgili bilgiler, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasına açıklanıyor. Buna göre gayrimenkul işletme kooperatifi nedir? gayrimenkul işletme kooperatifi neler yapar? İşte yanıtı...

Hayati Yazıcı: Gayrimenkul İşletme Kooperatifi'ni hayata geçirdik!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gayrimenkul İşletme Kooperatifi'ni hayata geçirdiklerini söyledi...

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü emlak piyasasındaki kirliliğe savaş açtı! 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi  emlak sektöründeki, bilgi kirliği ve hatalı ilanlara karşı kampanya başlattı. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan emlakçılar ve bilinçli tüketicilerden destek istedi. 

Tekirdağ Çorlu'da satılık 2 iş yeri!

Mülkiyeti S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne ait olan 2 iş yeri satışa çıkarılıyor. Satış ihalesi 13 Aralık tarihinde yapılacak.

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 48 milyon 430 bin 348 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, İrfan Erciyas, Selim Akın ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 34 milyon 331 bin 344 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, Selim Akın, İrfan Erciyas ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje geliyor!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje inşa edilecek. Proje 770 milyon TL'ye mal olacak.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

Orman Genel Müdürlüğü Antalya'da gayrimenkul satacak!

Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Konyaaltı'nda yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir'deki 10 adet gayrimenkulü satıyor! 5 bin TL'den başlıyor!

Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir2de 10 adet taşınmaz satacağını ilan etti. Peki satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatı ne kadar? İşte ilana ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Gayrimenkul fiyatları düşüyor mu? Bakanlığın çalışması tam gaz devam ediyor

Konutta fırsatçılık yaparak suni fiyat artışlarıyla piyasayı manipüle edenlere yönelik başlatılan çalışmaya emlakçılardan tepki geldi. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, satıcıdan gelen fiyat artışı talebini emlakçının yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Sısters Of Paradıse Türkeı Gayrimenkul İşletme Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sısters Of Paradıse Türkeı Gayrimenkul İşletme Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Solutions Holding GMBH tarafından kuruldu.

Ksp Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Ksp Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 200 bin TL Hikmet Atalay ve Kadir Ötgüç ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul İşletme Kooperatifi Haberi

Gayrimenkul İşletme Kooperatifi

Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adı verilen yeni modelle vatandaşlar kooperatif kurup getiri potansiyeli yüksek gayrimenkul projelerine ortak olabilecek.


Türkiye'de ilk kez başlatılan bir kooperatif modeliyle, artık vatandaş da dev gayrimenkul projelerine ortak olabilecek. Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adı verilen modelle, kooperatifler de yatırım yapabilecek. Bu modelle, vatandaşlar kooperatif kurup getiri potansiyeli yüksek gayrimenkul projelerine girebilecek. 


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kooperatif Stratejisi kapsamında, Türkiye'de ilk defa "Gayrimenkul İşletme Kooperatifi" türünde bir kooperatif hayata geçti. Gayrimenkul İşletme Kooperatifı'ni Türkiye'de ilk kuran, Ankaralı inşaat malzemesi esnafı oldu. Kooperatif ortağı 288 esnaf, ev ve dekorasyon malzemesi satan Alışveriş Merkezi kurdu. 300 milyon TL'lik yatırım yapılan AVM'de 256 dükkân olacak. AVM'nin açılışı mayıs ayında yapılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da destek olmak için açılışa katılacak. 


Habertürk...