11 / 05 / 2024

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri mi başlıyor?

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri mi başlıyor?

Kiralık ve satılık gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmeden devam ediyor. Peki söz konusu bu artışlar gayrimenkul kaynaklı göç hareketlerini mi başlatacak? 



Özhan Carda yaptığı açıklamada İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerde bu artışın yüzde 100’ün üzerinde olduğunu söylerken, Denizli, Trabzon, Van gibi Anadolu’daki bazı şehirlerde ise yüzde 50’nin altında bir artış yaşandığını söyledi.

Carda yaptığı açıklamada Türkiye’den üç ilin son bir senede  küresel konut kira fiyat artışları sıralamasında ilk ona girdiğini de kaydetti.

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri mi başlıyor?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut kiralarındaki yükselişin ileriki dönemlerde büyükşehirlerden kiraların nispeten daha düşük olduğu diğer şehirlere göçe sebep olacağını kaydeden Carda söz konusu bu durumun şu anda hissedilir bir şekilde görülmediğini ama zaman içerisindeinsanların büyükşehirlerdeki gayrimenkullerini yüksek bedellerle kiraya verip kiraların daha düşük olduğu bölgelerde yaşamaya karar vermelerinin gayrimenkul kaynaklı göç hareketlerinin sebebi olacağını söyledi.

Konut kiralarında yaşanan fahiş artışı tetikleyen en önemli etkenlerin başında 2018'den  beri ülkemizde konut üretiminin daralması ve enflasyon etkisiyle yükselen inşaat maliyetlerinin geldiğini söyleyen Carda bazı bölgelerde başta savaştan kaçan Rus ve Ukrayna vatandaşlarının sığınacak evlere dolar bazında yüksek kiralar ödemeye razı olmaları da başka bir sebep olarak göze çarptığını kaydetti.

Kiralık evlerde yeni rüzgar! Yüzde 25 artış sınırlaması fiyatları uçuracak! 

Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kira artışına yüzde 25 sınırı geldi! 

Yeni kira düzenlemesi nedir? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön