27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Banka faizleri ve döviz kurunun artmasıyla ülke genelinde gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, ama 2024’ün ikinci çeyreğinde gayrimenkul piyasasının ikiye katlayacağını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Şimdi gayrimenkul alma zamanı” dedi.



Gayrimenkul piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Ülkedeki gayrimenkul satışlarında büyük bir durgunluk yaşanıyor. Bu satışlar Edirne’ye de büyük ölçüde yansıdı. Döviz, altın ve bunun yanı sıra, faizlerin yüksek olması, konut alacak kişiler konut kredilerindeki artış oranları nedeniyle ev almakta vazgeçti.

Yatırımlarını daha kısa zaman içerisinde çok gelir sağlayan yatırımlara yönlendirdi. Döviz ya da mevduat faizinin getirisi gibi bir yatırıma dönüştürdü. O nedenle insanlar konut almak veya taşınmaza yatırım yapmaktan biraz uzaklaştı. Aslında tam aksidir. Tam gayrimenkul alınacak zaman bu zaman. Neden? Fiyatlar azar azar aşağı çekiliyor. Paranın çok değerli olduğu bir süreçte, parası olan kişi rahat bir şekilde pazarlık edip yani 10 TL’lik mala; 7 TL, 8 TL bir öneride bulunduğunda bu malı alabiliyor” dedi.

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

GAYRİMENKUL FİYATLARI YÜKSELECEK

Edirne gazetesinden Yeşim Dramalı’nın haberine göre, paranın değerli olduğu zamanlarda gayrimenkul fiyatlarının düşebileceğini söyleyen Feda, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gayrimenkul fiyatları düştüğü zaman yatırımını bankadaki tutacağı para 5 milyon TL aylık getirisi 200 bin TL’yse 3-4 ay sonra o 5 milyon TL alacağı taşınmazın yarısını alamaz. Bu kısa zamanda kâr etmiş gibi gözüküp bankaya veya diğer getiri alanlarına yatırıldığı zaman aslında getiri olarak gözükmüyor.

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Parasını eridiğinin farkında değil vatandaşlar. Sonuçta yatırımı yapacağı yer arsa olur. Tarla olur ya da konut olur. Sonuçta taşınmaza yapılan yatırım hiçbir yerde yoktur. 2024’ün ikinci çeyreği dediğimiz zamanda bu fiyatlar çok çok üstüne çıkacak.

Şu an küresel çapta bir ekonomik kriz var. Bu da her şeye yansıdı. Vatandaşların alım gücü düştüğü için mecburen Türkiye gibi paranın değersiz göründüğü bir ülkede temelde paramız değerli. Bunun yatırımını yapmasını bilen, gerçekten bu yatırıma dönüştürebileceği yolları bilen yatırımcılar kâr ediyor.”

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!


Geri Dön