05 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü frene bastı! Konut fiyatları düşecek mi? 

Gayrimenkul sektörü frene bastı! Konut fiyatları düşecek mi? 

Emlak piyasalarında hızlı yükselişlerden sonra fiyatlarda gevşeme başladı. İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir yaptığı açıklamada krediler açılmadığı sürece fiyatlardaki düşüşün devam edeceğini söyledi.



Gayrimenkul sektöründe beklenen oldu. Yılbaşından itibaren fiyatlardaki hızlı yükseliş durdu, talep de hız kesti. Söz konusu bu durumu “Emlak frene sert bastı” sözleriyle değerlendiren İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve gayrimenkul danışmanı Şenay Araç Demir,  bankaların kredi kullanımını açmadığı müddetçe de fiyatlarda düşüşün süreceğini ve bunun da piyasalarda patlayan balon etkisi yaratabileceğini söyledi.

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Ekim'den itibaren fiyatlarda düşüş olduğuna ve 2 aydır kiralık konutların boş beklediğine dikkati çekerek bazı değerlendirmeler yaptı. 

Gayrimenkul sektörü frene bastı! Konut fiyatları düşecek mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir yaptığı açıklamada TOKİ’nin açıkladığı projelerin devreye girmesiyle emlak piyasalarındaki köpük sönmeye başladığını belirterek, taleplerin TOKİ projelerine kaydığını ve projedeki konut sayısının bir hayli üzerinde talep geldiğini söyledi.

Projeler sonuçlanıncaya kadar bu taleplerin askıda bekliyor olacağını belirten Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, ayrıca kiralık konutların 2 aydır kiraya verilemediği, ilanlarda kira fiyatlarının yüzde 15-20 arası düştüğünün gözlendiğini söyledi. 


Geri Dön