29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...



FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki evlenme ve boşanma oranları arasındaki makasın açık olduğuna dikkat çeken Eyüp Akbal, konut ihtiyacının nüfus ve göçmenlerle beraber yükseldiğini belirtti. Senelik 1 milyonun üzerinde konuta ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akbal, "Şu an arzın az olduğu talebin de başladığı bir dönem. Çünkü stoklar eridi. Bu kanunla birlikte yeniden gayrimenkule dönüş başladı. Bir hareketlilik var. Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinde ciddi bir motor" diye konuştu. 

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ HAREKETLENDİ 

Kovid-19 salgınının yarattığı etkilerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akbal, “Türkiye’de gayrimenkul sektörü çok önemli bir konumdayken, dövize bağlı artışların olması inşaat maliyetlerine yüzde 100'ün üzerinde bir yük getirdi. Dolayısıyla bu sürede bir arz oluşmadı" dedi ancak yeni yeni toparlanma dönemine girildiğini belirten Akbal, şunları kaydetti: 

"Ancak yeni yeni toparlanma dönemine girildi. İç piyasaya dönük konut üretmemiz gerekiyor. Buna yönelik de politika geliştirmemiz lazım. Son zamanlarda atılan adımlar vatandaşların konut sahibi olmasını kolaylaştıracak. İhtiyaç çok fazla."

Yeni Şafak'tan Mesude Demirhan'ın aktardığına göre; Akbal, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesinin de yerli alıcıların önünü açacağına vurgu yaptı. 

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Yazlığı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de yaptırabilirsiniz...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Fahiş kira artışlarında 3’lü plan için düğmeye basıldı!


Geri Dön