02 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe koz alıcının elinde!

Gayrimenkul sektöründe koz alıcının elinde!

2015 yılında faaliyete geçen Tapu com, bugüne kadar 72 ilde 1300 işlem gerçekleştirdi. Tapu com fikriyle kendi girişimini hayata geçiren Emre Erşahin, tapuyla satılan gayrimenkullerde yüzde 40'lara varan fiyat avantajları söz konusu olduğunu söyledi.



Tapu.com, sadece 'ekspertiz raporlu' gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan yeni nesil bir emlak pazar yeri. Şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulun piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine kurulan Tapu com, 2015 yılında faaliyete geçti. Earlybird Venture Capital'ün yanı sıra Hasan Aslanoba, Can Yücaoğlu, Seha İşmen Özgür ve Banu Küçükel'den yatırım çeken Tapu com, bugüne kadar 72 ilde 1300 işlem gerçekleştirmiş durumda.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; daha önce Sahibinden com'un genel müdür yardımcılığını yürüten ve dört yıl önce Tapu com fikriyle kendi girişimini hayata geçiren Emre Erşahin, bu dönemde gayrimenkul sektöründe kozun alıcının elinde olduğunu söylüyor.

20 finansal kurumla çalıştıklarından bahseden Emre Erşahin, şunları anlatıyor: "Satıcılarımızın yüzde 90'ı finans kurumu. Son dönemde bankaların elinde çok fazla gayrimenkul birikti. Bunların satış işlemlerini biz yürütüyoruz. Bankaların bu gayrimenkulleri 3 yıl içinde elinden çıkarma zorunluluğu var. Öte yandan tahsilat sorunu nedeniyle farklı sektörlerdeki pek çok bayi de tapuyu ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı. Bu yolla satılan gayrimenkullerde yüzde 40'lara varan fiyat avantajları söz konusu."


Geri Dön