07 / 08 / 2024

Gayrimenkul sektöründe transfer rüzgarı!

Gayrimenkul sektöründe transfer rüzgarı!

Ekonominin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkulde üretime ara vermeden devam eden firmalar, satış ve pazarlama konusunda deneyimli isimleri bünyelerine katmak için birbiriyle yarışıyor.




Ekonominin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkulde üretime ara vermeden devam eden firmalar, satış ve pazarlama konusunda deneyimli isimleri bünyelerine katmak için birbiriyle yarışıyor. 


İç talebi canlı tutan kampanyalara hız verilmesini isteyen patronlar, yabancı müşteri ağını genişletecek deneyimi olan yöneticilerle çalışmayı tercih ediyor. Son bir yılda sektörde yaşanan transferler ise görülmemiş şekilde arttı. Sözün özü, patronlar Cin Ali’sini ararken, tecrübesini konuşturan direktörler de, 2017’ye yeni ekipleri ve adından söz ettirecek satış büyüklükleri ile girmeyi hedefliyor. Her şirketin maaş politikası farklı farklı olsa da, maaş kriterleri aynı işi yapan benzer özelliklere sahip kişiler için aynı diyebiliriz. Patronların belirlediği ücretler, transfer avantajı da dikkate alındığında 20 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bilgi, yetenek ve tecrübesine göre değişiklik gösteren maaş skalası 8 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor. Düşük maaş alanlar standartlarını komisyon oranları ile yükseltiyor. 

Son bir yılda öne çıkan 14 transfer

1-Sektörün genç ve deneyimli isimlerinden Engin Ayaz da tecrübesini bu yıl Fuzul Yapı'ya taşıdı.

2-Daha önce Makro İnşaat ve Dağ İnşaat'ta satış müdürü olarak hizmet veren Mehmet Deniz ise bu hafta görücüye çıkacak olan AKZİRVE Bahçeşehir projesinin satış müdürü olarak göreve başladı.

3-İş hayatına PricewaterhouseCoopers Türkiye'de Denetim Asistanı olarak başlayan Orhan Gündüz jPMorgan Chase New York, Deutsche Bank Türkiye, LehmanBrothers Türkiye, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bilgili Holding ve GalataportSalı pazarı Liman İşletmeciliği üst düzey yöneticilik tecrübesinin ardından Eczacıbaşı Gayrimenkul Genel Müdürlüğü görevine başladı. 

4-Profesyonel iş hayatına 1996 yılında Toprakbank'ta Portföy Yöneticisi olarak başlayan Sertaç Karaağaoğlu, Borsa İstanbul'daki tecrübesinin ardından AKFEN GYO Genel Müdürlüğü'ne atandı. 

5-Dumankaya İnşaat’ta uzun yıllar satış müdürlüğü görevini yürüten Murat Dinçay, ekim ayında Babacan Holding’e geçti. 

6-Selman Yurdakul, Torunlar GYO’daki tecrübesini TOYA’da Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak devam ettiriyor. 

7-Uzun yıllar Özyurtlar İnşaat’ta Proje Satış Müdürlüğünü üstlenen Olcay Akgül, geçtiğimiz ay Gül Projenin son projesi Ekspres’te Satış Müdürü olarak göreve başladı. 

8-Sinpaş GYO ile Dumankaya İnşaat’ta Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Kayhan Çavuşoğlu, Mar Yapı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü'ne atandı. 

9-Torunlar GYO, Çalık Holding ve Grey Yapı Ortak Girişimi’nde kariyerini yönetici olarak devam ettiren Sümeyye Aydın, Başaran Yatırım Holding’in Kadıköy Fikirtepe’de imza attığı Mina Towers ve Mina Home & Office projelerine satış ve pazarlama müdürü olarak atandı. 

10-Eroğlu Holding’e bağlı Eroğlu Gayrimenkul'de Satış Grup Müdürlüğü görevine Dilek Özdemir getirildi. Özdemir, son olarak Prosell Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık’ta Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 

11- Varyap Gayrimenkul ile sektöre giriş yapan YeldaAltürk, Emaar Türkiye’ye Pazarlama Müdürlüğü, Ziylan Gayrimenkul ve Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Pazarlama Direktörlüğü  görevlerinin ardından Eroğlu Gayrimenkul Pazarlama Direktörü oldu. 

12-Daha önce birçok büyük projede satış müdürlüğü yapan Betül Akyürek, mart ayında EvraGroup ve Has Yapı ortaklığı bünyesinde Projeler Satış Müdürü olarak görev yapmaya başladı. 

13- Gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektöründe 36 yıllık geçmişi olan Metal Yapı Konut, yaz     aylarında Ceren Cihaner’le Satış Pazarlama     Direktörü olarak el sıkıştı. 

14-Ege Group’ta uzun süre Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Murat Aksoy da Viatrans –  MeydanBeyortak girişimine Satış ve Pazarlama Direktörü göreviyle transfer oldu. 



Mehmet Canıtatlı/Güneş




Geri Dön