09 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe yatırım dinamikleri değişiyor!

Gayrimenkul sektöründe yatırım dinamikleri değişiyor!

Gayrimenkulde uzun senelerdir sahip olduğu tecrübesi ile konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti sunan Aremas Gayrimenkul, doğal yaşama dönüş trendi ve küçük kentlerin yakaladığı gelişim ivmesiyle beraberortaya çıkan yeni dinamikleri masaya yatırdı.



Yatırımcılar büyük kentlere yakın konsept projelere rağbet ediyor

Büyük kentlere yakın çevre şehirlerin gayrimenkul yatırımcıları tarafından yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Aremas Gayrimenkul Satış Direktörü Merve Güneş, “Mega kent İstanbul’da yaşamak istemeyen ama aynı zamanda çok da uzaklaşmak istemeyenlerin yakın bölgelerde nitelikli gayrimenkulleri tercih ettiğini gözlemliyoruz. Yatırımcılar, ikamet ettiği veya işi sebebiyle temas ettiği kentlere en yakın şehirlerde, alıştığı ‘konsept projelerin’ niteliğini arıyor. Mega kent İstanbul’a yakın aynı zamanda nitelikli projelere de ev sahipliği yapan Tekirdağ Çorlu, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya gibi kentler son dönemlerde oldukça ilgi görüyor. Açıklanan son verilere göre Sakarya, 8 kat fazla talep alarak Marmara Bölgesi’nin tümünde açık ara en çok taşınılmak istenen kent oldu. Bu kentlerin sanayi bölgelerine yakın olmasının dışında doğayla iç içe olunabilecek alanlar da sunması yatırımcı için büyük avantajlar oluşturuyor” dedi.

Gayrimenkul sektöründe yatırım dinamikleri değişiyor!

Tiny house turizmi arsa yatırımlarını öne çıkardı

Yaptığı açıklamada bir yeni trendin de arsa yatırımı olduğunu kaydeden Aremas Gayrimenkul Satış Direktörü Merve Güneş, “Kırsalda ve doğadan kopmamış imarlı veya  imarsız arsalara, konsept proje olmasına gerek duymaksızın yatırım yapmak isteyen ve her geçen gün sayısı daha da katlanarak artan bir kitle bulunuyor. Yaşam alanlarını gözden geçirmenin hızlanması ve doğaya dönüşün önem kazanmasıyla pek çok kişi müstakil yaşam alanlarına yönelmeye başladı. Bungalov ve tiny house turizm işletmelerinin yaratmış olduğu özen ve alışkanlıklar söz konusu bu eğilimin artmasında da önemli rol oynadı. Tiny house hayatının huzura, kendini keşfetme imkanına, yaratıcılığın ortaya çıkarılmasına katkı sağlaması ve rahat seyahat edebilme avantajları da sunmasıyla, büyük kentlerden ayrılmak isteyen yatırımcı tiny house yerleştirebileceği arsalara yöneldi. Resmi olarak açıklanan verilere göre arsa gibi gayrimenkulleri kapsayan konut dışı satışlar, 2022 Şubat-2023 Şubat dönemi masaya yatırıldığında yalnızca 2022 yılının Aralık ayında konut satışının gerisinde kaldı. Gayrimenkul yatırımcıları kullanıcısı da olabilecekleri arsaları, karavanları ve  tiny houseler’ı için kiralıyor, bungalov veya müstakil yaşam alanları hayata geçirmek amacıyla düşük metrekarelerde arsalar arıyor” dedi.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

Tüketici kredilerinin 415 milyar 35 milyon lirası konut!


Geri Dön