29 / 04 / 2024

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 3 gün!

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 3 gün!

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre azalıyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları 3 gün sonra sona eriyor.



Gayrimenkul sahiplerinin yıl içinde ödemeleri gereken vergi borçları bulunuyor. Emlak vergisi borcunu ödemeyenlerin ise borçları birikiyor. 

Emlak vergisi borçlarını ödemek için ise 31 Temmuz'a kadar süre verildi. Emlak vergisi borcu olan kimseler, vergi affı dahilinde borçlarını yapılandırabilecek.

Vergi affı kapsamında 31 Mart'tan önce olan emlak vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırma için son 3 gün kaldı.

Gayrimenkulün satış vergisi

Gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satan kişiler değer artış kazancı vergisini ödüyor. 2018'de satışlardan yapılacak gelirlen için uygulanacak istisna bedeli 11 TL olarak belirlendi.

Gayrimenkulünü kiralayanların vergisi

Gayrimenkulünü, bir sene boyunca kiraya vererek kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri kira gelir vergisi ödemek zorunda kalıyor. 

Emlak vergisi borcu yapılandırma için ilçe belediyelerinden veya e-devlet kapısından da başvuru yapılabiliyor. 

Yapılandırılmak istenen emlak vergisi borcu peşin ya da taksitli ödenebiliyor. Taksitli ödemelerin 6, 9, 12 ve 18 aylık vade halinde gerçekleşecek ödemeler 2 ayda bir yapılacak.

 

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön