30 / 04 / 2024

Gayrimenkul vergi ödeme

Gayrimenkul vergi ödeme

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre azalıyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları 3 gün sonra sona eriyor.

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi resmen belli oldu! Ödemeyen yandı...

Gayrimenkul sahibi olanlar, 319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi ödemek zorunda. Peki, 2023 emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2023 emlak vergisi ödeme takvimi...

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

MTV ek vergi ödeme tarihi belli oldu! İşte ödeme takvimi...

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ek ödeme takvimi belli oldu. İşte güncel ödeme takvimi...

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Mart ayında ödenecek vergiler hangileri? İşte 2022 mali takvimi

Mart ayı vergi mükellefleri için oldukça önem taşıyor, çünkü birçok vergi türünün ödemesi bu ay içerisinde gerçekleşiyor. Peki, mart ayında ödenecek vergiler hangileri? İşte 2022 mali takvimi ve beyanname ve vergi ödeme tarihleri…

Evi olanlar dikkat! Son gün 31 Mart!

Gelir İdaresi Başbakanlığı, milyonları ilgilendiren kira geliri ve vergi ödeme zorunluluğunu duyurdu. Kira geliri beyan dönemi ile ilgili önemli duyuru geldi. İşte detaylar...

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Gayrimenkul alan şirketlere vergi avantajı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımı yapan şirketlerin vergi ödemelerini kaleme aldı.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Vergi affı uzatıldı mı?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? Vergi affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul vergi ödeme Haberi

Gayrimenkul vergi ödeme

Gayrimenkul sahiplerinin yıl içinde ödemeleri gereken vergi borçları bulunuyor. Emlak vergisi borcunu ödemeyenlerin ise borçları birikiyor. 

Emlak vergisi borçlarını ödemek için ise 31 Temmuz'a kadar süre verildi. Emlak vergisi borcu olan kimseler, vergi affı dahilinde borçlarını yapılandırabilecek.

Vergi affı kapsamında 31 Mart'tan önce olan emlak vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırma için son 3 gün kaldı.

Gayrimenkulün satış vergisi

Gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satan kişiler değer artış kazancı vergisini ödüyor. 2018'de satışlardan yapılacak gelirlen için uygulanacak istisna bedeli 11 TL olarak belirlendi.

Gayrimenkulünü kiralayanların vergisi

Gayrimenkulünü, bir sene boyunca kiraya vererek kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri kira gelir vergisi ödemek zorunda kalıyor. 

Emlak vergisi borcu yapılandırma için ilçe belediyelerinden veya e-devlet kapısından da başvuru yapılabiliyor. 

Yapılandırılmak istenen emlak vergisi borcu peşin ya da taksitli ödenebiliyor. Taksitli ödemelerin 6,...